Jyllands-Posten

Ny Audi A3 kaster sløret

Den fjerde generation af Audi A3 får skarpere linjer, men den eksklusive mellemklas­semodel laener sig også staerkt op ad ophavet.

- JENS OVERGAARD

En anelse mere spaendstig­e konturer, men ellers velkendte linjer. Det er de første indtryk, efter at Audi har frigivet billeder af den nye Audi A3, dog godt formummet i camouflage­tape. Det sker, efter at nogle få udenlandsk­e medier har fået mulighed for at teste den indpakkede S3 på den vulkanske ø Sâo Miguel, hvor det kendte Azores Rally foregår.

Det er en model, som officielt vises på det kommende motorshow i Genève, og som lander herhjemme inden sommerferi­en i de første motorvaria­nter, mens en plug-in hybrid følger sidst på året.

Den nye model er fjerde generation, hvor den sidste af slagsen kom i 2012. Det er den sidst viste model i det nye firkløver på VW-koncernens MQB-platform, som også omfatter VW Golf, Skoda Octavia og Seat Leon. I det selskab har Audis chefdesign­er, Marc Lichte, har fået beføjelsen til at skabe en model, som skal vaere fraekkere end forgaenger­en.

Ny teknik

Audi har endnu ikke frigivet mange detaljer om modellen, som helt givet får ligheder med sine faetre i VW-koncernen på motor- og infotainme­ntfronten, mens der er lagt op til milde hybrider med 12 og 48 volt i forskellig­e afskygning­er.

Ifølge de udenlandsk­e medier laegger instrument­eringen sig op ad den forholdsvi­s nye Q3, mens bagagerumm­et vokser med 30 liter til 410 liter.

S3 Sportback, som er en af de nye topmodelle­r, vil få et nyt, avanceret automatgea­r med en hurtig elektro-hydraulisk kobling, som spiller sammen med Quattro-firehjulst­raekket. Den byder på en 2,0 TFSI S-Tronic-turbomotor med 330 hk – mod 300 hk i dag – lyder det fra udenlandsk motorpress­e. Her er også lagt op til en mere sofistiker­et undervogn med nye adaptive støddaempe­re og et nyt, progressiv­t og mere praecist styretøj. Med en individuel opsaetning kan bilens karakteris­tika, inklusive lyddelen fra udstødning­en, saettes op til førerens helt personlige ønsker.

Måske en shooting brake

Audi S3 er en model, som skal bide skeer med børster som BMW M135i og Mercedes AMG A35. De fleste vil nok interesser­e sig mere for de mere civilisere­de versioner. Her har Audi nu angiveligt droppet den tredørs version og cabriolete­n, mens altså den femdørs sportback og en sedan-version fortsaette­r. Ifølge tyske Autobild skulle der dog også vaere planer om en coupéafrun­det shooting brake a la Mercedes CLA Shooting brake. Det er dog uvist, om den vil få et helt nyt navn.

Konstruktø­r:

Sådan gør du: Først skal du i det øverste skema finde løsningsor­dene, som derefter overføres til diagrammet i bunden. Bogstavern­e placeres i det felt, hvor nummeret svarer til bogstavets nummer. Som kontrol er der i diagrammet­s felter anført et bogstav.

Når opgaven er faerdig, vil der i diagrammet stå et litteraert citat. Forfatter og titel fremgår af løsningsor­denes første bogstaver laest oppefra og ned.

Hver uge udtraekkes to praemier på hver 350 kr. blandt de korrekte, indsendte løsninger. Anfør navn og adresse under diagrammet og send løsningen i en mail (husk navn og adresse) til:

eller med posten til:

Skriv nederst i emnefeltet på mailen eller på kuverten, hvilke(n) krydsord, der indsendes.

skal vaere fremme hos os senest

Løsningen: Forrige uges løsning var:

Frank Jaeger: Langelands­rejsen.

Jeg led et efteraar og det meste af en vinter. Jeg var jo ved at blive gammel, følte jeg, barberinge­n maatte nu gentages i det mindste to gange om ugen, jeg var begyndt at blive stiv i knaeene, og jeg spiste mindre end før.

Ett lyspunkt var der dog i denne mørke tid, og det var Sille

350 kr.: Betty Kristensen, Silkeborgv­ej 140 st. mf., 8000 Aarhus

350 kr.: G. Terp, Hovedgaden 62, 6230 Rødekro

som vinder af Jyllands-Postens forskellig­e krydsordso­pgaver, kan man kontakte Jyllands-Postens økonomiafd­eling på mail : debitor@jp.dk Ved at oplyse navn, adresse og bankkontoo­plysninger, vil pengegevin­sten blive overført.

NB! Løsninger sendes til krydsord@jp.dk

Ugens vindernavn­e kan desuden findes på netadresse­n

 ?? Den nye Audi, her i S3-varianten, får lidt spaendstig­ere former, og den kommer med ny, avanceret opsaetning af undervogne­n. Fotos: Audi ?? Første generation kom på banen i 1996, mens anden blev lanceret i 2003.
Den seneste A3 er fra 2012. Den helt nye og fjerde generation lander herhjemme til sommer.
Den nye Audi, her i S3-varianten, får lidt spaendstig­ere former, og den kommer med ny, avanceret opsaetning af undervogne­n. Fotos: Audi Første generation kom på banen i 1996, mens anden blev lanceret i 2003. Den seneste A3 er fra 2012. Den helt nye og fjerde generation lander herhjemme til sommer.
 ??  ?? Modellen holder på grundlinje­r, men der sker ting og sager under huden, lover Audi.
Modellen holder på grundlinje­r, men der sker ting og sager under huden, lover Audi.
 ??  ?? Modellen vil kunne fås som femdørs sportback og sedan, mens det angiveligt er slut med den tredørs.
Modellen vil kunne fås som femdørs sportback og sedan, mens det angiveligt er slut med den tredørs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark