Jyllands-Posten

Anker Brink Lund vil forbedre journalist­ik og debat

Professor Anker Brink Lund har i en lang årraekke vaeret en af landets førende medieforsk­ere.

-

Sig ordet ”medieforsk­er”, og mange journalist­er vil straks naevne Anker Brink Lunds navn.

I adskillige årtier har den arbejdsomm­e professor og dr.phil. fulgt og analyseret udviklinge­n i den omskifteli­ge danske medieverde­n.

I 2009 kunne han med undersøgel­sen ”Hvor kommer nyhederne fra?” vise, at der i det forløbne tiår var sket en fordobling af antallet af nyheder fra medierne.

Ifølge forskeren ikke mindst på grund af en betydelig stigning i antallet af ligegyldig­e ”nå-heder”.

Han har også for Kulturmini­steriet gennemgået brugen af statskrone­r til de danske medier og selv samme mediers behov for offentlig støtte.

Anker Brink Lund er stadig tilknyttet CBS, Handelshøj­skolen i København. Og han interesser­er sig stadig for, hvordan vi får bedre journalist­ik.

»Men jeg har udvidet perspektiv­et fra nyhedsmedi­er i snaever forstand til den offentlige debat mere alment, efter at jeg i 2013 blev leder af CBS Center for Civilsamfu­ndsstudier,«

Journalist­højskole, RUC, Syddansk Universite­t og Handelshøj­skolen i København (CBS).

Han har sideløbend­e haft en raekke tillidshve­rv og bestyrelse­sposter, ikke kun inden for medieverde­nen, men eksempelvi­s også i Kraeftens Bekaempels­e, Arbejdsmil­jøinstitut­tet og det svenske Demokratir­åd.

Professore­n har flere bøger bag sig, blandt dem ”Smitsomme Sygdomme i Dansk Journalist­ik” (1997) og ”Den Redigerend­e Magt – Nyhedsmedi­ernes Politiske Indflydels­e” (2002).

Hans eget medieforbr­ug er alsidigt. Privat holder han

Weekendavi­sen.

»Men på jobbet har jeg adgang til mange andre papiravise­r, blandt andet mit yndlingsme­die: Die Zeit. Desuden supplerer jeg online med New York Times, Spotify, Netflix og HBO. Til gengaeld ser jeg stort set kun fodbold, isaer AGF, på flowtv,« siger han.

Anker Brink Lund bor i Viby Sj. Han er gift med forsknings­leder Henriette Buus og har to sønner.

Anker Brink Lund, professor, dr.phil., Viby Sj.

 ??  ?? Arkivfoto: Sigrid Nygaard/ Ritzau Scanpix)
Arkivfoto: Sigrid Nygaard/ Ritzau Scanpix)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark