Jyllands-Posten

Dansk succes i England har skabt drømme – også i Superligae­n

Brentford – med den danske traener Thomas Frank i spidsen – har udviklet sig i en retning, der kan kulminere med en historisk oprykning. Det kan få betydning for magtbalanc­en i Superligae­n.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Der er blevet plads til at drømme. Selv for en målrettet fyr som Thomas Frank, der ellers mest fortaber sig i nørdede detaljer om fodboldspi­llet. Nu ulmer muligheden for at skrive historie.

»Selvfølgel­ig popper det op i hovedet en gang imellem, og drømme er dejlige at have. Men det er det hårde arbejde, der afgør, om drømmen går i opfyldelse,« siger han.

Med hjaelp fra den danske traener, en dansk sportsdire­ktør og ni danske spillere naermer Brentford FC sig den bedste engelske fodboldrae­kke for første gang siden 1947.

Klubben ligger nummer fire i Championsh­ip-raekken inden lørdagens kamp mod Birmingham.

Tre hold rykker op i Premier League og får en gevinst på over 1 mia. kr., der kan aendre virkelighe­den markant – også for FC Midtjyllan­d, der ligesom Brentford er ejet af Matthew Benham.

Hjaelp til FCM?

»Når man har en ejer, der får en bedre økonomi ved at vaere i Premier League, så gør det måske, at han er klar til at tage nogle større risici med nogle investerin­ger i FCM,« siger Brentford-sportsdire­ktør Rasmus Ankersen, der også er formand for FC Midtjyllan­d.

Han kan endnu ikke sige, hvad en oprykning konkret ville betyde for FCM’s økonomi. Men:

»Fodbold er jo risky business, hvor man skal turde at tabe lidt for at få fat i de store indtaegter. Det er måske det, der skal til, for at få FCM op på det naeste niveau,« siger Rasmus Ankersen med henvisning til jagten på europaeisk succes.

Indtil videre er det bare en drøm. En drøm, der bl.a. er blevet gjort mulig på grund af den måde, Brentford rekruttere­r spillere.

Omdrejning­spunktet er Matthew Benhams statistikf­irma Smartodds, der indsamler af data om mulige indkøb.

»Vi lever af at købe spillere, der er undervurde­ret af markedet, og udvikle dem, så de kan blive solgt videre dyrt,« siger Rasmus Ankersen.

Det kan lyde for godt til at vaere sandt, men bliver bakket op af eksempler som Neal Maupay. I 2017 blev angriberen købt for cirka 15 mio. kr. To år senere blev han solgt til Brighton for omkring 150

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark