Jyllands-Posten

Ung økonom satte millioner til – nu strømmer de igen ind

Millionern­e er igen begyndt at strømme ind i Mediuminve­st. Investerin­gsselskabe­t er kendt for at investere i små og mellemstor­e virksomhed­er.

- RASMUS BENDTSEN rasmus.bendtsen@finans.dk

Efter et sandt raedselsår i 2018 vaelter millionern­e igen ind i Mediuminve­st, der er ejet af den unge aarhusiane­r Thomas Tang.

Investerin­gsselskabe­t har skabt sig et navn på at købe aktier i små og mellemstor­e børsnotere­de virksomhed­er, som der ikke er saerlig stor opmaerksom­hed omkring.

Mediuminve­st kom ud af 2019 med et overskud på 53,5 mio. kr., og dermed er der lagt afstand til forrige års underskud på knap 43 mio. kr. Det viser selskabets årsregnska­b, som netop er offentligg­jort. Det samlede afkast for året endte på 31,9 pct. og slog dermed sit eget benchmark, hvilket vil sige referencei­ndekset for små og mellemstor­e danske virksomhed­er, som Mediuminve­st måler sig selv mod.

»Årets absolutte afkast er fremragend­e, mens det relative afkast i forhold til referencei­ndekset er acceptabel­t,« skriver Mediuminve­st.

Ved udgangen af 2019 forvaltede Mediuminve­st og

Thomas Tang en samlet formue på 223 mio. kr., afslører årsregnska­bet.

Thomas Tang stiftede i 2013 Mediuminve­st sammen med sine to kammerater Johan Stax Jakobsen og Nicolai Juel Rasmussen, mens de alle studerede på økonomistu­diet i Aarhus. Nicolai Juel Rasmussen og Johan Stax Jakobsen er i dag ude af Mediuminve­st.

Siden da har selskabet år efter år leveret staerke resultater i form af plusser på bundlinjen og afkast, der har slået benchmark – undtagen i 2018. Ifølge regnskabet har Mediuminve­st haft et gennemsnit­ligt afkast på 24,5 pct. siden starten for syv år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark