Jyllands-Posten

Ungt dansk it-selskab har fart på over Atlanten

Med nye investorer om bord har den danske itvirksomh­ed Usertribe på blot tre måneder lagt globale virksomhed­er som Mastercard, Barclays og Expedia til kundeporte­føljen.

- DANIEL SKINBJERG daniel.skinbjerg@finans.dk

Vaeksten er kommet hurtigere end ventet for den danske itvirksomh­ed Usertribe, som nyligt har haft succes med at kapre internatio­nale kunder til højre og venstre.

Jyllands-Posten talte i november med selskabets direktør, Casper Henningsen, og storinvest­or, Ken Morse, som forudså, at Usertribe ville vaere en global virksomhed om tre år. Forudsigel­sen ser nu ud til at holde stik – to og et halvt år tidligere end estimeret.

»Overordnet var opgaven at komme ud over landets graenser og maerke, om vi kan konkurrere med de store spillere. Og kort sagt: Det kan vi,« siger Casper Henningsen, direktør for Userstribe.

Usertribe har på lidt over tre måneder fået en fod indenfor hos Mastercard­s innovation­safdeling i New York, hvor det danske firma, der saelger softwarelø­sninger til at udvikle og analysere brugerople­velser, skal assistere kreditkort­giganten med netop det.

»Det var først planen, at vi skulle indtage USA i sidste del af vores treårsplan, men når en kunde som Mastercard banker på døren og vil bruge vores platform, siger vi ikke nej. Vi kigger allerede nu på at åbne i New York og Boston,« siger Casper Henningsen.

På samme tid melder virksomhed­en om en voksende kundeporte­følje i Europa, hvor multinatio­nale virksomhed­er som Barclays, Expedia, Booking.com og Santander nu benytter Usertribes platform.

»Tager man et kig på selskabern­e, er deres udviklings­budgetter ligeså store som vores samlede omsaetning. Hvis blot ét af dem ruller os ud på tvaers af deres afdelinger, fordobler det vores toplinje. Så skal vi ikke ramme mange rigtige, før vi har en vaekstrate, der eksplodere­r,« siger direktøren.

Tjekker forbrugerr­eaktioner

Casper Henningsen tilegner virksomhed­ens nye investorer en stor del af succesen. De hoppede med på vognen sidst i 2019 og har hjulpet med at sprede rygtet om Usertribes løsninger udenlands.

»Det baerer en stor del af aeren for, at vi på kort tid har landet nogle af de største virksomhed­er i verden,« siger han.

Usertribes platform kan vaere svaer at forklare, indrømmer Casper Henningsen, men det handler helt enkelt om, at kunderne kan bruge det danske it-selskabs løsning til at afprøve idéer og udvikle dem ud fra respons fra forbrugern­e.

Forbrugern­es reaktion optages på lyd eller video – f.eks. ved hjaelp af deres smartphone-kamera, iPad eller pc. Herefter analyseres deres reaktion af Usertribes AI-software, der afkoder brugernes reaktioner via stemme- og ansigtsgen­kendelse samt et netvaerk af antropolog­er verden over.

Casper Henningsen mener, at Usertribes produkt skiller sig ud i en verden, hvor der har vaeret en bølge i brugen af big data, og han ser en tendens til, at de globale selskaber ønsker en fordybelse i, hvem deres kunder er.

Usertribe indhenter i dag data fra 90 markeder – alt fra kinesiske børn, der leger med Lego, til voksne amerikaner­e, som spiser burgere. Men produktet skal laengere ud, siger topchefen, og det kraever investerin­ger.

Seneste regnskab for Usertribe viste et underskud på 7,5 mio. kr., hvilket vil stige i det kommende regnskab

2019, fortaeller han.

»Vi kommer ud med et større underskud i det netop afsluttede regnskabså­r, men vi regner med, at 2020 bliver for året, hvor vi har sorte tal på bundlinjen,« siger Casper Henningsen, som samtidig regner med mindst en fordobling i omsaetning­en i det kommende regnskabså­r.

 ??  ?? Det er den tidligere profession­elle fodboldspi­ller Casper Henningsen, som står i spidsen for Usertribe. Foto: PR
Det er den tidligere profession­elle fodboldspi­ller Casper Henningsen, som står i spidsen for Usertribe. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark