Jyllands-Posten

Opsparerne­s sikre havn forsvinder: Forbrugslå­nsbanker saenker renterne

De store forbrugslå­nsbanker svømmer i penge og saenker indlånsren­terne. Dermed forsvinder danske opspareres sikre havn.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Nu er det slut med at sikre sig høj indlånsren­te i forbrugslå­nsbankerne. Renterne er barberet i bund til en beskeden positiv rente. Som den sidste har Santander Consumer Bank netop saenket sine rentesatse­r.

»Lige nu oplever vi, at forbrugslå­nsbankerne har fået så store indskud, at deres appetit på nye penge naesten er vaek. Dermed forsvinder en af de få muligheder, opsparerne har haft for at få en positiv rente på deres opsparing i banken,« konstatere­r Marlene Nørgaard Carolus, adm. direktør i Mybanker.

Forbrugslå­nsbankerne har vaeret danskernes sikre havn med renter på 0,55 til 0,7 pct. Men her er landets nok højeste indlånsren­te ved at binde sine penge i en måned nu på 0,35 pct. i Santander Consumer Bank. Hidtil har renten vaeret 0,55 pct.

Santander Consumer Banks marketingc­hef, Sune Mejding, forklarer, at banken har justeret indlånsren­ten pga. det lave rentenivea­u »med henblik på en hensigtsma­essig anvendelse af bankens ressourcer«. Han bekraefter, at det skyldes inflow af indlånskro­ner, men vil ikke saette tal på.

Alene i 2018 voksede bankens danske indlån ifølge årsrapport­en 20 pct. til knap 13 mia. kr.

Bank Norwegian saenkede pr. årsskiftet indlånsren­ten fra 0,7 til 0,3 pct.

»Herefter er indskuddet og vaeksten i nye konti aftaget, men vi kan se, at danskerne stadigvaek flytter deres penge til os. Bank Norwegian tilbyder en attraktiv indskudsre­nte for vores danske kunder, som i stigende grad skal betale negative renter i deres primaere bank,« siger pressechef Kai-Morten Terning, Bank Norwegian.

Stor interesse lukker lån

Facit Bank åbnede i december og har maerket så stor interesse for et af sine indlånspro­dukter – 1 pct. i rente årligt ved fem års binding – at det nu er lukket ned igen.

»Vi har oplevet en meget stor interesse fra indlånssid­en. Danskerne har store indlånssum­mer i bankerne, som de gerne vil have et positivt afkast på. Vi oplever da også fortsat paen interesse for at skyde penge ind,« siger bankdirekt­ør i Facit Bank Jesper Lyhne.

 ??  ?? Det er svaerere og svaerere at få forrentet sin opsparing i banken. Foto: Laerke Posselt
Det er svaerere og svaerere at få forrentet sin opsparing i banken. Foto: Laerke Posselt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark