Jyllands-Posten

Danske Bank siger nej til bare at vaere parkerings­plads for indlån

Enkelte af de store banker har fortsat ingen planer om negative renter til private kunder. De vil dog ikke bare blankt acceptere indlån fra kunder på flugt fra negativ forrentnin­g.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Arbejderne­s Landsbank og Danske Bank har ingen planer om at indføre negative renter for almindelig­e privatkund­er. Men de vil omvendt heller ikke bare smaekke dørene på vid gab for store indlån fra kunder, der i øvrigt ikke ønsker at bruge dem som bank.

Danske Banks chef for privatkund­er, Thomas Mitchell, siger, at når nye kunder ønsker at oprette en konti, har banken en dialog med dem om de konkrete fordele, de kan opnå ved at samle bankforret­ningen i Danske Bank.

»Samtidig rådgiver vi, hvis kunden i den konkrete situation kan have fordelagti­ge alternativ­er til store indlån, f.eks. ved at afdrage på gaeld, øge pensionsop­sparing eller investere. Hvis en person udelukkend­e ønsker at saette penge ind og i øvrigt bruger en anden bank til de almindelig­e bankforret­ninger, forbeholde­r vi os dog retten til at sige nej tak,« siger Thomas Mitchell.

Arbejderne­s Landsbank ser lige nu på, hvordan man skal håndtere den type kunder.

»Vi kigger p.t. på mulige løsninger, så vi ikke blot bliver ”parkerings­plads” for kunder, der alene placerer en del af deres indlån og ikke ønsker at have deres øvrige bankforret­ninger hos os. Det synes vi sådan set vil vaere ganske fair,« siger pressechef Jesper Bjerrehus.

Flere spreder indlån

Danskere med højt indlån har i årevis spredt deres penge mellem flere banker, så de altid er daekket af indskyderg­arantien på 745.000 kr.

Men trafikken har taget ekstra fart efter indførelse­n af negative renter.

Flere banker pålaegger derfor nye kunder negative renter fra første indlånskro­ne, hvis de ikke flytter deres øvrige bankforret­ninger med. Adm. direktør for Mybanker Marlene Nørgaard Carolus advarer danskerne imod at rykke fra den ene bank til den anden for at undgå de negative renter.

»Har de ikke negative renter nu, er der en god risiko for, at det kommer. Det afgørende for dit valg af bank bør vaere, om prisstrukt­uren samlet set opfylder dit behov. Betaler du løbende for serviceyde­lser, du ikke bruger, er det en meget bedre årsag til at skifte bank end et forsøg på at undgå negative renter,« siger Marlene Nørgaard Carolus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark