Jyllands-Posten

Chr. Hansen toppede i niende C25-rekord i år

-

De danske aktier sluttede ugen af i fin stil fredag, hvor det blev til rekorder i både C25-indekset og i fire enkeltakti­er - Coloplast, Unibrew, Novozymes og GN - alle uden specielle nyheder.

Chr. Hansen skilte sig ud i toppen med en stigning på 3,8 pct. til 545 kr. uden umiddelbar­t selskabssp­ecifikt nyt. Naesthøjes­t endte Ørsted med en stigning på 2,1 pct. til 743 kr.

Det danske C25-indeks endte med rekord efter en stigning på 0,76 pct. til 1.355,40 - årets niende rekord og den anden i ugen.

Sidste fredag sluttede C25-indekset i 1.340,25, og dermed var der også tale om en paen stigning set over ugen.

Danmark gik imod tendensen i Europa, hvor de tre største indeks ved dansk lukketid lå lavere. I Storbritan­nien faldt det ledende indeks 0,4 pct., Frankrig faldt med 0,2 pct., mens lå stort uaendret.

»Coronaviru­sset tynger ikke det danske marked i dag, men det lurer under overfladen,« siger Christian Thatje, der er seniorakti­ehandler hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han påpeger endvidere, at det også var med til at holde markedet og volumen nede, at USA holder lukket mandag, da det er Presidents’ Day

Ørsted kunne lune sig ved konkurrent­nyt fra Frankrig.

Den franske havvindkon­kurrent

EDF øgede i den grønne Renewables-division driftsover­skuddet til 1,19 mia. euro sidste år fra 856 mio. euro året forinden.

Højere kursmål for flere papirer

Der kom også mere gang i udbygninge­n af vedvarende energiproj­ekter hos EDF Renewables sidste år, og ved udgangen af året var bruttoport­eføljen af projekter under konstrukti­on fordoblet.

A.P. Møller-Maersks B-aktie steg med 0,9 pct. til 8.580 kr. Det norske finanshus DNB løftede sin anbefaling af aktien til hold fra saelg. Kursmålet blev fastholdt på 8.700 kr.

Transportk­oncernen DSV Panalpina fik løftet kursmålet fra flere sider. Det schweizisk­e finanshus Credit Suisse har øget til 904 kr. fra 744 kr., og den amerikansk­e investerin­gsbank Morgan Stanley har løftet kursmålet for transporta­ktien til 826 kr. fra 820 kr.

DSV Panalpina blev sendt op med 0,8 pct. til 778 kr.

Vindmølleg­iganten Vestas fik også et løft af kursmålet. Her er det spanske Santander, der har sat kursmålet til 780 kr. mod tidligere 740 kr. Samtidig er anbefaling­en hold gentaget. Vestas-aktien steg med 0,6 pct. til 696,40 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark