Jyllands-Posten

Signalanla­eg afhjaelper trafikkaos

-

Når AGF har banket rivalerne fra Randers, og et velbesøgt Ceres Park skal vende snuden hjem på søndag, skulle det ikke tage så lang tid at komme vaek fra stadion i bil, som det tidligere har gjort. Sådan lyder det fra Aarhus Kommune, som i en pressemedd­elelse fortaeller, at implemente­ringen af et intelligen­t signalanla­eg omkring stadion kan halvere rejsetiden vaek fra området.

Systemet er lavet for at undgå det trafikkaos, der kan vaere i området efter fodbold- og håndboldka­mpe eller store koncerter, og siden efteråret 2019 har Teknik og Miljø opgraderet signalanla­eggene,

1

så de indgår i ét samlet system. Det kan styres og justeres centralt, men kan også selv opfange trafikmøns­tre og tilpasse sig derefter. Og de første resultater tyder på, at systemet kan forbedre rejsetider­ne.

»Vi har ventet spaendt på de første resultater, og det viser sig heldigvis, at opgraderin­gerne har gjort en stor forskel. De har faktisk virket så godt, at rejsetiden ad eksempelvi­s Jyllands Allé mod Marselis Boulevard er mere end halveret i forhold til den normale afvikling,« siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Ifølge Teknik og Miljø har den nye styring gjort, at rejsetiden ad Jyllands Allé efter en hjemmekamp er forbedret så meget, at den naermer sig den normale trafik. Ligeledes er rejsetiden ad Holmevej også kommet ned på et niveau, der ligner normaltraf­ik.

Rejsetiden ad Stadion Allé er derimod en smule forhøjet, og det kan ifølge forvaltnin­gen skyldes en raekke usikkerhed­sfaktorer som bløde trafikante­r, der kører på vejbanen, eller systemmaes­sige fejl som en detektor, der ikke virker optimalt.

Der mangler stadig opgraderin­g af krydset ved Chr. Filtenborg­s Plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark