Jyllands-Posten

En 48-årig mand skal i faengsel for blufaerdig­hedskraenk­else

-

En 48-årig mand fra Skanderbor­g er ved Retten i Horsens idømt tre måneders ubetinget faengsel efter at vaere dømt efter Straffelov­ens paragraf 232, der siger: »Den, som ved uanstaendi­gt forhold kraenker blufaerdig­heden, straffes med bøde eller faengsel indtil to år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller faengsel indtil fire år.«

Barnet var i dette tilfaelde en 13-årig pige. Manden opholdt sig i sommeren 2018 i samme lejlighed som pigen og var bl.a. sigtet for at beføle pigen i skridtet, på inderlåret og på brysterne samt at kigge på hende, mens hun var i brusebad.

Sagen blev ført for delvist lukkede døre. Det betød, at pigens forklaring, der var optaget på video, blev afspillet, uden at andre

2

end de direkte involvered­e måtte vaere til stede i retssalen.

Mandens forklaring var til gengaeld offentlig. Han forklarede, at pigen jaevnligt fandt på historier, der var meget fantasiful­de. Pigen var også, fortalte manden, meget nysgerrig i forhold til sex og havde bl.a. beskyldt sin stedfar for at have kraenket hende. Manden naegtede alle anklager og fortalte, at han og pigen havde haft en konflikt på det tidspunkt, hvor pigen haevdede, at overgreben­e havde fundet sted.

»Jeg har arbejdet med børn i mange år, og jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, for at forebygge at havne i situatione­r. Det var meget typisk for hende, at hendes historie kom, når der havde vaeret konflikter,« lød det fra manden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark