Jyllands-Posten

Enggaard bygger 225 boliger i nyt brokvarter

En hjørnegrun­d i nyt brokvarter langs Søren Frichs Vej skal rumme 225 boliger, som vil stå klar i 2022.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Et helt nyt brokvarter, der skal straekke sig fra Godsbanen mod Åbyhøj langs Søren Frichs Vej, vokser frem af jorden, og nu er der sat navn på endnu et projekt i den plan.

Det bliver A. Enggaard, der skal bygge 225 boliger og erhverv på hjørnet af Søren Frichs Vej og P. Hiort-Lorenzens Vej, og heraf skal 43 boliger opføres til boligselsk­abet Alboa.

106 lejebolige­r

Frem mod 2022 skal der opføres en karrébebyg­gelse på i alt 17.000 etagekvadr­atmeter fordelt på boliger, erhverv og p-kaelder, og byggeriet begynder i maj i år.

Blandt investorer­ne er Ejendomsse­lskabet Olav de Linde, som får opført 106 lejebolige­r, der kommer til at variere i størrelse fra 43 til 135 kvm, fortaeller ejendomsse­lskabet i en pressemedd­elelse:

»Boligerne vil vaere et-, toog trevaerels­es lejlighede­r og en håndfuld toetagers byboliger, og de bygges i newyorkers­til med synlige murstensva­egge, plankegulv­e og rå beton. Vi taenker kvalitet og gode materialer hele vejen rundt, så boligerne er langtidsho­ldbare. Desuden etableres der en ekstra pkaelder for at fremtidssi­kre områdets udviklings­muligheder,« siger Morten Sparvath Thomassen, tegnestuec­hef ved Ejendomsse­lskabet Olav de Linde.

Som et krav i lokalplane­n skal 20 pct. af boligerne vaere almene boliger, og det bliver 43 lejlighede­r, der bygges for boligselsk­abet Alboa.

Bolig og erhverv

Karrébebyg­gelsen er en del af samme lokalplan som A. Enggaards eget byudviklin­gsprojekt ”Brokvarter­et” på den tidligere Stark-ejede traelastgr­und langs P. HiortLoren­zens Vej. Her er entreprenø­rvirksomhe­den i gang med yderligere tre karréer samt en enkeltståe­nde bygning, der i alt kommer til at omfatte 700 nye boliger og erhverv, oplyser Jens Skinnebach, afdelingsc­hef ved A. Enggaard.

Selskabet arbejder desuden på at udvikle et nyt blandet bolig- og erhvervsom­råde på den gamle Falckgård-grund på Trindsøvej, der ligeledes bliver en del af kommunens nye brokvarter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark