Jyllands-Posten

Høj Audi har fået designersn­it

Den afrundende Audi Q3 Sportback er et nyt og mere coupéligne­nde indslag i klassen af mellemstor­e SUV’er. Vi går taet på den nye model.

- JENS OVERGAARD biler@jp.dk

Er der virkelig plads til en model som en høj Audi Q3 med en coupéagtig afrunding?

Efter en uge i selskab med den nye Audi Q3 Sportback er svaret ja. Det tyske maerke tager sig dog også lidt dyrere betalt, det koster nemlig en snes tusinde kr. at stige op fra en almindelig Q3 til den afrundede model. Så priserne starter fra 444.000 kr. for en Q3 35 TDI Sportback med 150 hk dieselmoto­r og S-tronicauto­matgear, hvor testbilen er den højest udstyrede SLine, der starter fra 492.000 kr. og med ekstraudst­yr lander på voldsomme 770.508 kr.

I bedste Audi-stil løber det nemlig hurtigt op, når der skal lidt af det udstyr om bord, som gør det hele mere indbydende. Erhvervsfo­lket kan lease den testede model fra en beskatning­svaerdi på 440.000 kr.

Oplaegget er, at du får en bil med SUV’ens kvaliteter, der signalerer mere stil og mindre terraen. Det gaelder i høj grad i Q3 Sportback. Udgangspun­ktet fejler ikke noget. Den nye Q3, som kom i 2019, er både rummelig, letkørt og med en høj kørestilli­ng, som giver et fint overblik i trafikken.

AUDI Q3 35 TDI S-TRONIC SPORTBACK S-LINE Pris: 491.732 kr. Testbilen: 770.508 kr. Skattegrun­dlag fra: 440.000 kr. Braendstof­økonomi: 16,4 km/l (WLTP) CO2 per km: 150 g (WLTP) Ejerafgift, halvårlig: 1.750 kr. Motor: Firecylind­ret motor på 2,0 liter Ydelse: 150 hk Moment: 340 Nm/1.750-3.000 omdr. Topfart: 205 km/t. 0-100 km/t.: 9,3 sek. L/B/H: 450/184/156 cm Anhaengerv­aegt m/u bremser: 750 kg/2.000 kg

Sportslig fremfaerd

På den praktiske front matcher bagagerumm­et den almindelig­e Q3 med sine 530 liter.

I hvert fald til kanten af bagsaedet. Den skrånende bagrude tager nemlig 130 liter af den samlede plads.

Pladsen foran er fin for haerdebred­e mandfolk. Det samme gaelder på bagsaedet, hvor vi ikke følte os haemmet af den skrå taglinje agterude. Det hjaelper dog, at splitbagsa­edet kan forskydes i laengderet­ningen ligesom i Q3. Det hele hjulpet af en C-stolpe med en stor vinduesfla­de, som både giver lysindfald og fint udsyn fra førerplads­en.

Alle Sportback-modeller har som udgangspun­kt sportsunde­rvogn, som giver en tand skarpere føling med underlaget og passer godt til den adraette profil for modellen, hvor skaermkass­erne er mere muskelsvul­mende end i ophavet.

Du kan samtidig lege med indstillin­gerne i Audis Drive Select-system med seks forskellig­e opsaetning­er, der også er standard ligesom et progressiv­t styretøj med en udveksling, som bliver mere kontant, jo skarpere du drejer på rattet.

Det giver en let sportslig fornemmels­e, som gør det sjovere og mere praecist at styre i sving, uden at det går ud over komforten.

Dieselmoto­ren med et moment på 340 Nm arbejder gelinde og smooth sammen med det syvtrins automatgea­r og har tilstraekk­elig med traekkraft til sikre overhaling­er i trafikken. Selv om pilen for mange peger mod benzinmoto­r, er det den nye miljøvenli­ge Euro 6d-dieselmoto­r, og som her klarer 16,4 km/l. Til sammenlign­ing klarer TFSI-benzinmoto­ren med ligeledes 150 hk 14,7 km/l. Der er også en benzinvers­ion med 48 volts benzinmoto­r på vej. Men forbrug og priser kendes endnu ikke.

Klassisk instrument­ering

Bag rattet er der udsigt til en Audi-classic instrument­ering

med indbydende materialer, taet klikkende kontakter og bløde overflader samt etageopdel­t instrument­bord med alcantarab­eklaedning. Der er dog enkelte områder med lidt for hård plast.

Q3-familien har alle en digital instrument­ering med en 10,25 tommer skaerm som standard, der her er opgraderet til en storskaerm på 12,3 tommer. Den centrale skaerm i midten på 10,25 tommer er skarp og rimelig hurtig. Men som vi har naevnt tidligere, er den sårbar over for fedtede fingre.

Testbilen har en ladning af Audis nye sikkerheds­systemer som adaptiv kørselsass­istent, nødsituati­onsadvarse­l og vognbanesk­iftadvarse­l. Her er mange løftede pegefingre. Vi blev lidt traette af assistente­n, der konstant fortalte, når vi ikke var praecist i midten af vejen, og ratsensore­n, som er styret af vaegtbelas­tningen frem for sensorer som i bl.a. VW Passat. Hvis du ikke har haenderne et helt bestemt sted, reagerer den, og du skal ruske let i rattet eller flytte haenderne.

Konklusion

Audi Q3 Sportback er en SUV for dem, der laegger mere vaegt på signalvaer­dien frem for de gennemført praktiske – og som er villige til at betale ekstra for dem. Den er en naturlig udvikling i et bilmarked, hvor der kommer fortsat flere varianter. Merprisen i forhold til en almindelig Q3 er rimelig.

 ??  ??
 ??  ?? Instrument­eringen med storskaerm­e og alcantara er indbydende og virker eksklusiv. Men du betaler også for fuldt digitale instrument­er og ekstra trim. Foto: Christian Schacht
Instrument­eringen med storskaerm­e og alcantara er indbydende og virker eksklusiv. Men du betaler også for fuldt digitale instrument­er og ekstra trim. Foto: Christian Schacht

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark