Jyllands-Posten

TO STORE SEJRE

-

Der ligger også andre ting og lurer, som kan skade praesident­ens chancer for at blive genvalgt.

USA’s højesteret tager i begyndelse­n af marts stilling til tre søgsmål, der kraever indblik i Trumps skatteforh­old.

Rusland-sagen er ikke forbi

Selv om granskning­en af Ruslands påvirkning af praesident­valget er forbi, vil en domstol snart afgøre, om Demokrater­ne kan få udleveret tilbagehol­dt materiale, og om Kongressen kan tvinge Don McGahn, tidligere chefjurist i Det Hvide Hus, til at stille op som vidne.

Under Rusland-undersøgel­sen erkendte McGahn over for efterforsk­erne, at praesident­en forsøgte at påvirke undersøgel­sen ved at få den saerligt udpegede undersøger, Robert Mueller, fyret.

»Ukraine er ikke den eneste beskidte hemmelighe­d, der er forsøgt skjult. Der er andre, som kan vaere mere skadende,« skriver David Frum, tidligere taleskrive­r for praesident George W. Bush, i magasinet The Atlantic.

Trump har indikeret, at han vil forsøge at blokere Boltons bog. I sin sejrstale fra Det Hvide Hus syntes han også at erkende, at der kan vaere mere på vej.

»De vil gøre hvad som helst (...) Hvis de ser, at jeg går over for rødt, rejser de en ny rigsretssa­g,« sagde Trump og advarede om, at han vil »slå dem igen«.

Trump har i løbet af sine tre første år som praesident naesten konstant haft en retslig trussel haengende over sit hoved. Nu har han lagt dem begge bag sig. Forleden blev praesident­en frikendt i en rigsretssa­g, hvor han stod anklaget for embedsmisb­rug og obstruktio­n af Kongressen­s granskning af ham. Bortset fra en enkelt republikan­er, Mitt Romney fra Utah, som fandt Trump skyldig i embedsmisb­rug, fordelte stemmerne sig efter partilinje­n.

I 2019 klarede Trump også frisag efter en 18 måneder lang undersøgel­se af Ruslands forsøg på at påvirke 2016praesi­dentvalget og eventuelle forbindels­er mellem Moskva og Trumps praesident­kampagne.

Ukraine er ikke den eneste beskidte hemmelighe­d, der er forsøgt skjult. Der er andre, som kan vaere mere skadende. DAVID FRUM, TIDLIGERE TALESKRIVE­R FOR PRAESIDENT GEORGE W. BUSH

 ??  ?? Don McGahn, Trumps tidligere chefjurist i Det Hvide Hus, har indtil nu fulgt anvisninge­n fra sin tidligere chef og naegtet at stille op og vidne i forbindels­e med undersøgel­ser i Repraesent­anternes Hus. Foto: Saul Loeb/AFP
Don McGahn, Trumps tidligere chefjurist i Det Hvide Hus, har indtil nu fulgt anvisninge­n fra sin tidligere chef og naegtet at stille op og vidne i forbindels­e med undersøgel­ser i Repraesent­anternes Hus. Foto: Saul Loeb/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark