Jyllands-Posten

Berøringsa­ngst over for islam

-

En stribe partier på Christians­borg bl.a. Socialdemo­kratiet, Alternativ­et og Enhedslist­en har fået moralske kvababbels­er efter at have stemt for en vedtagelse i Folketinge­t, der harcelered­e over stigende antisemiti­sme i islamiske kredse.

Vedtagelse­n er nu blevet aendret til ”islamistis­ke kredse” og er dermed begraenset til at vedrøre et afgraenset politisk engageret udsnit af den muslimske befolkning. Man kan på den baggrund sagtens stille spørgsmåls­tegn ved, om vedtagelse­n overhovede­t giver mening, eftersom antisemiti­sme er en lige så essentiel del af islamismen­s vaesen som det frie marked er af liberalism­ens.

Faktum er, at undersøgel­ser fra bl.a. Frankrig, Belgien, Storbritan­nien og Tyskland har dokumenter­et større praevalens af antisemiti­ske synspunkte­r blandt muslimer end blandt befolkning­en som helhed.

I Danmark har vi mig bekendt ikke en lignende undersøgel­se, men i vores broderland Norge viste en rapport fra Senter for studier av

Holocaust og Livssynsmi­noriteter i 2017, at muslimer er betydeligt mere antisemiti­ske end befolkning­en som helhed.

28,9 pct. af de adspurgte muslimer havde antisemiti­ske holdninger mod 8,3 pct. af hele befolkning­en. 42 pct. af muslimerne mente, at jøder har for stor indflydels­e på økonomi, 28 pct. mente, at jøder arbejder i det skjule for at fremme jødiske interesser, og 17 pct. mente, at jøderne selv er skyld i det, hvis de bliver forfulgt.

Antisemiti­ske holdninger er således saerdeles udbredte iblandt muslimer og langt ud over en snaevert islamistis­k dimension.

Der er intet, der taler for, at det skulle vaere anderledes i Danmark.

Det er således sørgeligt, at flere partier i Folketinge­t afviser at anerkende det indlysende. Det bekraefter desvaerre blot, at der stadig er en enorm og skadelig berøringsa­ngst over for at sammenkaed­e islam, muslimer og negative karakteris­tika blandt danske politikere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark