Jyllands-Posten

Et par unge fyre skal vaere med til at løfte en tung arv – kan det blive en succes?

Efter salget af tre stjernespi­llere skal Brøndby opnå et ambitiøst mål med hjaelp fra bl.a. en teenager, der fik sin første chance mod OB.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk I dag

De kan lige så godt vaenne sig til at se den høje, selvsikre fyr med nummer 25 på ryggen.

Brøndby-fansene skal nemlig i fremtiden saette sin lid til unge fyre som den 18årige Anis Ben Slimane. Det har traener Niels Frederikse­n varslet flere gange med sine ord og dispositio­ner i vinterens traeningsk­ampe.

Søndag fik midtbanesp­illeren sin superligad­ebut ved siden af den jaevnaldre­nde Morten Frendrup ude mod OB, da Brøndby vandt 2-0.

Et par dage forinden havde et spørgsmål fået Niels Frederikse­n til at tøve. For hvordan vil det forandre Brøndby IF, at man i løbet af vinteren har sagt farvel til topscorer Kamil Wilczek samt midtbanepr­ofilerne Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, der tilsammen scorede 27 mål i efteråret?

»Ja, det er sgu et godt spørgsmål. Det ved jeg jo dybest set ikke,« sagde Niels Frederikse­n, inden han fortsatte:

»Jeg tror ikke, at vores udtryk bliver så forandret. Det håber jeg ikke, for vi var egentlig okay tilfreds med udtrykket i de fleste kampe. Det kan godt vaere, at vi bliver en lille smule mere dynamiske i noget af det, vi gør, fordi vi har lidt flere bevaegelig­e, yngre spillere på banen«.

Den første store test af satsningen på unge spillere som Anis Slimane afslørede flere lovende elementer for klubben, der har et erklaeret mål om at løfte sig en plads op og ende i top tre.

Taenk nu hvis...

Få fodboldkam­pe fremkalder forventnin­ger som forårets første. Derfor er skuffelsen også tilsvarend­e stor, når man som fan må vente på forløsning­en, som det var tilfaeldet efter søndagens aflysninge­r af AGF-Randers FC samt FC Nordsjaell­and-AC Horsens på grund af kraftig regn og vindt rundt om i landet.

Endnu vaerre er frustratio­nen efter en pauver indsats, som de fleste fans normalt har frisk i erindringe­n. Efter en vinterpaus­e ligger den slags minder dog flere uger tilbage og forplumrer ikke laengere alle de planer, man kan nå at laegge for sit yndlingsho­ld i løbet af en kampløs vinter.

For kan det ikke vaere, at den nye angriber viser sig at vaere en af ligaens skarpeste? Og hvad nu, hvis det lykkes at få styr på forsvaret, som du bandede over hele efteråret?

I Brøndby IF har fansene for en gangs skyld ikke haft et nyindkøb til at puste den slags forventnin­ger op. Tvaertimod.

I stedet er Anis Ben Slimane blevet hevet op på første

De skal ud og nyde det, mens de gør det, de er gode til. NIELS FREDERIKSE­N, BRØNDBY-TRAENER OM KLUBBENS UNGE SPILLERE, DER STÅR TIL AT FÅ EN STØRRE ROLLE I FORÅRET

Esbjerg-FC København 1-0 (1-0)

Sønderjysk­e-Hobro 3-1 (2-0)

FCN-AC Horsens AGF-Randers FC OB-Brøndby 0-2 (0-1)

1-0 Rodolph Austin (45.) 5.449 0-1 Anthony Jung (8.), 0-2 Lasse Vigen Christense­n (60.) Oliver Lund, OB (83.) 9.576

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark