Jyllands-Posten

Danmark genvandt EM-titlerne

Både kvindernes og maendenes landshold i badminton genvandt deres EM-titler.

-

Danmark er fortsat europamest­re i holdbadmin­ton hos både maend og damer. Søndag eftermidda­g fulgte herrerne således op på damernes finalesejr tidligere søndag over Tyskland ved at slå Holland i finalen.

Dermed genvandt de begge EM-titlen ved turneringe­n i franske Lievin.

Allerede efter tre af de fem kampe kunne de danske herrer juble over sejren. Anders Antonsen bragte nemlig Danmark foran 3-0 ved at besejre Joran Kweekel - verdens nummer 142 - i to saet, og så var de to sidste planlagte kampe overflødig­e.

Viktor Axelsen havde sørget for at bringe Danmark på 1-0, da han slog Hollands bedste singlekort, Mark Caljouw, 21-6, 21-16.

Derefter skulle herredoubl­en med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen i aktion mod Jelle Maas og Robin Tabeling, der fulgte godt med i den første halvdel af første saet, hvor det stod 10-10. Herfra var danskerne klart staerkest.

Så var vejen banet for, at Antonsen kunne sikre den samlede sejr allerede i tredje kamp, og han vandt da også overbevise­nde.

Tyskland bed fra sig

På trods af fravaeret af Mie Blichfeldt, Line Kjaersfeld­t og Sara Thygesen strøg det danske hold til tops. Men det holdt hårdt mod Tyskland, og to af de tre danske sejre blev hentet i tredje og afgørende saet. Julie Dawall Jakobsen tabte i tre taette saet til Yvonne Li i den første damesingle. Derefter fulgte Alexandra Bøje og Mette Poulsen i damedouble op med at tabe første saet mod Linda Efler og Isabel Herttrich, men vandt dog 3-1. Til gengaeld gjorde DM-vinder Line Christophe­rsen kort proces mod Fabienne Deprez, der blev besejret på 25 minutter i to saet, så Danmark kom på 2-1. Den anden damedouble med Maiken Fruergaard og Amalie Magelund kunne dermed lukke ballet mod Lara Käpplein og Kilasu Ostermeyer. Også her togh tyskerne første saet, men sejren på 3-1 var dansk.

Danmarks badmintond­amer havde inden søndagens finale vundet EM for hold fem af de syv gange, turneringe­n er blevet afholdt siden 2006. Kun i 2006 og 2012 blev det ikke til guld. I 2012 tabte Danmark til ... Tyskland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark