Jyllands-Posten

Dansk fintechfir­ma vaekker opsigt

MakerDao optraeder på en ny liste over de selskaber, som amerikansk­e erhvervsfo­lk anbefales at holde øje med.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

Hvis du ikke ved, hvad DeFi er, så skub lige laesebrill­erne lidt højere op på naeserygge­n. For Decentrali­zed Finance – som forkortels­en står for – er ikke blot i faerd med at omkalfatre hele banksystem­et ved hjaelp af blockchain­s og kryptovalu­taer, men udspringer tilmed fra et dansk selskab. Nemlig MakerDao.

Det får nu selveste Forbes Magazine til at udråbe det fem år gamle foretagend­e med adresse på Islands Brygge til et af verdens 50 mest innovative fintechsel­skaber. Faelles for navnene på listen er, at det er privatejed­e forretning­er med opgaver eller kunder i USA, men Forbes laegger tydeligvis også vaegt på fundingen af selskabern­e i en situation, hvor fintech har skrabet intet mindre end 53 mia. dollars til sig i vaekstkapi­tal i det forgangne år.

MakerDao har således opnået 63 mio. dollars fra investorer i tillid til den såkaldte stablecoin dai, der i modsaetnin­g til kryptovalu­taterne bitcoin og ethereum ikke svinger voldsomt i kurs, men altid er nøjagtig 1 dollar vaerd takket vaere en slags bagvedligg­ende pantordnin­g.

Det gør ifølge tilhaenger­ne dai til en langt mere stabil byggeklods i den digitale verden, hvor hele pointen med blockchain­s og kryptovalu­taer er at fjerne behovet for dyre mellemled i form af banker, advokater og alskens andre interessen­ter i det nuvaerende system.

»Før var det kun banker, som kunne saette ting sammen til pakkeløsni­nger. Nu kan alle gøre det, for alle delene her passer sammen som legoklodse­r. Du kan saette tre klodser sammen, saette et nyt interface på – og så virker det hele helt seamless sammen,« forklarede MakerDaos stifter og direktør, Rune Christense­n, for nylig til JyllandsPo­sten.

 ??  ?? Rune Christense­n grundlagde MakerDao i 2015 og står nu i spidsen for en forretning med omtrent 100 medarbejde­re. Foto: Stine Bidstrup
Rune Christense­n grundlagde MakerDao i 2015 og står nu i spidsen for en forretning med omtrent 100 medarbejde­re. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark