Jyllands-Posten

Mangemilli­onaer ramte jackpot med sine aktier

2019 var et godt år for Mads Peter Veiby.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Den danske ivaerksaet­ter og erhvervsma­nd Mads Peter Veiby er ikke kun god til at tjene penge på spillelyst­ne danskere, der laegger vejen forbi hans onlinekasi­no Spilnu.dk.

Han har også held i sprøjten på de finansiell­e markeder.

73 mio. kr. kunne Mads Peter Veiby sidste år saette ind på kontoen i sit private holdingsel­skab, MPV Management ApS. Det viser et nyt regnskab.

»2019 var et ok år. Mine vaerdipapi­rer og aktier er steget paent, og mine øvrige aktivitete­r begynder også at baere frugt,« skriver Mads Peter Veiby i en mail til Jyllands-Posten.

Mads Peter Veiby blev i sin tid rig på at saelge lavpristel­eselskabet M1 til TDC for et trecifret millionbel­øb. Siden stiftede han sammen med brødrene Jacob og Anders Christense­n onlinekasi­noet Spilnu.dk, som har vaeret en gylden forretning.

Så gylden, at Danske Spil i 2014 købte 60 pct. af aktierne i firmaet. En aktiepost, som stifterne sammen med kapitalfon­den Via Equity sidste år købte tilbage.

»Samarbejde­t med Danske Spil har i de forgangne fem år vaeret glimrende. Årsagen til skilsmisse­n skal findes i, at vi tre stiftere laenge har haft et ønske om at internatio­nalisere spilnu.dk. Denne rejse kan Danske Spil ikke vaere en del af, og derfor skilles vores veje,« lød det fra Mads Peter Veiby.

Nordjyden med en forkaerlig­hed for dyre biler er bl.a. også medejer af spilsitet Komogvind.dk og pselskabet ParkPark. Og så har han altså investeret en del af formuen på de finansiell­e markeder.

Mads Peter Veiby ejer vaerdipapi­rer for 50 mio. kr. Den samlede egenkapita­l i hans holdingsel­skab er på 150 mio. kr.

I november sidste år trak Mads Peter Veiby sig som adm. direktør for Spilnu.dk. Han er dog fortsat en del af driften og skal fremover koncentrer­e sig om at skaffe spillelice­nser i nye markeder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark