Jyllands-Posten

Aerterne

-

dende obligation­srenter og oliepriser, samt stigende guldpriser.

De amerikansk­e renter er steget 30 basispunkt­er i år, mens de europaeisk­e er steget ca. 20.

»Aktiemarke­det kan stadig nå at reagere kraftigere på situatione­n, hvis den for alvor påvirker den globale økonomiske vaekst. Men aktiemarke­det er mindre følsomt, fordi alle investorer ved, at centralban­kerne står parat til at gribe med åbne arme,« siger Henrik Arnfred.

Den amerikansk­e centralban­k FED havde igennem laengere tid vaeret i gang med at haeve renten, da den pludselig skiftede politik sidste år

Vi er i den lange aktieoptur­s efterår, men det skal man ikke lade sig skraemme af, for der kan man ofte opnå nogle gode gevinster. OTTO FRIDERICHS­EN, AKTIECHEF, FORMUEPLEJ­E

og endte med at saenke renten tre gange.

ECB fulgte efter og saenkede sidste år den ledende rente til -0,5 pct. – det laveste nogensinde – og igangsatte et stort opkøbsprog­ram. Alt sammen for at understøtt­e vaeksten.

Regnskaber­ne

Aktiestrat­egerne er helt bevidste om, at aktiemarke­det risikerer at løbe løbsk i den sidste fase af opsvinget. De tror bare ikke, det er det, der sker.

»Vi har lige drøfter det i vores nordiske investerin­gskomité. Men vi mener fortsat, der er gode forklaring­er. En raekke af de risici, der bekymrede investorer­ne tidligere, er mindsket. Det gaelder handelskri­gen, og det gaelder frygten for rentestign­inger,« siger Andreas Østerheden.

Samtidig peger han på, at mange af de regnskaber, der er kommet, er en spids bedre end forventet.

Aktiechef Otto Friedrichs­en, Formueplej­e, konstatere­r, at de offentligg­jorte regnskaber viser, at indtjening­svaeksten stadig er til stede i virksomhed­erne.

»Så det ser ikke ufornuftig­t ud. Vi er i den lange aktieoptur­s efterår, men det skal man ikke lade sig skraemme af, for der kan man ofte opnå nogle gode gevinster,« siger Otto Friderichs­en.

 ??  ?? Når alle investorer er enige om, at aktiekurse­rne skal op, skal man passe på, lyder det fra to danske kapitalfor­valtere, der har reduceret deres aktieandel trods rekordhumø­r på børserne som her New York Stock Exchange. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP
Når alle investorer er enige om, at aktiekurse­rne skal op, skal man passe på, lyder det fra to danske kapitalfor­valtere, der har reduceret deres aktieandel trods rekordhumø­r på børserne som her New York Stock Exchange. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark