Jyllands-Posten

Hold-VM i badminton kan brande Aarhus i Asien

Når Aarhus i maj skal vaere vaert for Thomas Cup og Uber Cup, er det med mulighed for ekstra turistomsa­etning i Aarhus og branding i Asien.

- ANDERS MICHAELSEN Lokalavise­n jpaarhus@jp.dk

500 frivillige, flere tusinde tilskuere og op mod en milliard potentiell­e tv-seere kommer i maj til at se verdens bedste badmintonl­andshold dyste i maendenes Thomas Cup og kvindernes Uber Cup.

Ceres Arena laegger gulv til bl.a. aarhusians­ke Anders Antonsen og resten af de danske spillere, når de mellem den 16. og 24. maj dyster om verdensmes­terskabet for hold.

Thomas Cup er blevet afholdt siden 1949, og det er blot tredje gang, turneringe­n bliver spillet på europaeisk grund, og første gang at både Thomas Cup og Uber Cup bliver spillet uden for Asien.

»Det er noget af det største, man kan forestille sig inden for badmintons­porten. For rigtig mange af de asiatiske nationer er det større at vinde en VM-titel for hold, end det er at vinde et verdensmes­terskab i herreeller damesingle, så det er noget, der er stor opmaerksom­hed omkring,« siger Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark.

Alene i Kina, Indien og Indonesien har sporten en fanskare på mere end 350 millioner mennesker.

Betydning for Aarhus

I Ceres Arena er der plads til 5.000 tilskuere, og hos Badminton Danmark har man en forhåbning om, at eventet vil traekke 35.-40.000 tilskuere til byen. Ved tidligere internatio­nale mesterskab­er på dansk grund har 3 af 10 tilskuere vaeret udenlandsk­e gaester. Og med et internatio­nalt sportseven­t som Thomas Cup og Über Cup, er det, ifølge sportsøkon­om Kenneth Cortsen fra University

College Nordjyllan­d (UCN) i Aalborg, en mulighed for at vise Aarhus og Danmark frem:

»Det er en mulighed for at tiltraekke folk fra Asien, som måske ellers ikke var kommet til Danmark. Kigger man på badminton, er det jo enormt stort i Asien. Alene Kina er jo utroligt folkerigt, så selvfølgel­ig er der en brandingef­fekt og dermed en mulighed for at positioner­e Danmark og Aarhus i det internatio­nale landskab.«

Også Aarhus City Forening ser frem til at tage imod de mange gaester til maj.

»Det er en meget, meget stor begivenhed. Og jeg tror, at byens restaurant­er, butikker og hoteller vil opleve at få besøge af nogle af de mange gaester. Udover den omsaetning, det giver her og nu, kigger vi fra vores side i ligeså høj grad på den eksponerin­g og omtale, det giver byen, for det vil også give omsaetning på sigt,« fortaeller Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark