Jyllands-Posten

S overvejer laengere gaestepark­ering

Venstres forslag om mere end to timers gaestepark­ering får støtte fra SF og De Radikale, og Socialdemo­kratiet afviser ikke idéen, men vil først høre andre byers erfaringer.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

»Jeg vil ikke udelukke, at der kan vaere plads til, at gaester kan holde i gadeniveau.«

Sådan lyder det fra Ango Winther, naestforma­nd i teknisk udvalg i Aarhus Byråd, i en meget omdiskuter­et debat om justering af parkerings­politikken i Aarhus, hvor Venstre har foreslået, at der genindføre­s en mulighed for, at gaester kan parkere i mere end to timer i områder med beboerpark­ering.

Sagen er indtil videre parkeret i teknisk udvalg, og Ango Winther understreg­er, at S ikke har lagt sig fast på en holdning endnu. Det sker i forbindels­e med en aktuel politisk rundspørge om trafik og parkering, som JP Aarhus har foretaget.

»Vi har ikke lagt os fast endnu vedrørende gaestepark­ering. Jeg vil ikke sige, at det aldrig sker i Aarhus, men jeg vil gerne høre erfaringer fra andre steder først. Hvis vi kan få flere folk til at parkere i p-kaeldrene i stedet for at parkere på gaden, vil jeg ikke udelukke, at der kan vaere plads til, at gaester kan holde i gadeniveau,« siger Ango Winther.

To timers graense for gaester i beboerpark­eringsområ­der har mødt kritik fra bl.a. butikkerne på Trøjborg, og den kritik er velkendt for Ango Winther:

»Jeg kender godt synspunkte­rne fra de handlende på Trøjborg, men hvem er det, de vil prioritere? Er det dem selv, deres kunder, eller er det beboerne? Det virker, som om de vil have det hele, men man bliver nødt til at prioritere, og med beboerpark­ering har vi truffet et valg, der prioritere­r beboerne,« siger Ango Winther.

Masser af p-huse

JP Aarhus’ rundspørge, som seks partier har besvaret, viser desuden, at V-forslaget om forlaenget gaestepark­ering har opbakning fra SF og De Radikale, der dog begge kraever, at der skal vaere tale om betalingsp­arkering.

De Konservati­ve er uafklaret, og Enhedslist­en siger nej til forslaget og henviser gaesterne til at parkere i byens p-huse.

»Gaester har mulighed for at parkere mere end to timer. Der er masser af p-huse, hvor man kan holde ubegraense­t,« lyder svaret fra Keld Hvalsø (EL).

Sagen om gaestepark­ering er en udløber af en ny parkerings­politik, som blev vedtaget i april 2018.

I december 2019 fremlagde rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) en parkerings­redegørels­e for byrådet og stillede i den forbindels­e forslag om, at parkerings­politikken fra 2018 aendres, så der mod betaling tillades gaestepark­ering i mere end to timer i områder med beboerpark­ering.

Forslaget blev behandlet i byrådet den 22. januar og blev sendt til teknisk udvalg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark