Jyllands-Posten

For isaer én AGF’er kan 2020 blive et af de år, han vil huske

Mustafa Amini forbereder sig på nogle saerdeles lovende måneder. Og hvem ved, om australier­en snupper endnu flere år i Aarhus-klubben?

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Den 15. marts, den 21. maj og den 23. juni. Tre tilfaeldig­t udvalgte datoer i 2020. For de fleste, ja. Men ikke for Mustafa Amini, fodboldspi­ller i AGF. Australier­en er på kontrakt i Superligak­lubben til og med denne saeson, de fleste havde forventet, at han og klubben ville melde noget endegyldig­t ud i januars transfervi­ndue. Men Mustafa Amini har valgt at vente og se, om der til sommer dukker noget andet end AGF op.

Men de dage dér: Den 15. marts (samme dag som AGF spiller mod OB i øvrigt) er Mustafa Aminis kaereste sat til at føde parrets første barn. De to australier­e har opholdt sig snart fem år i Danmark, Mustafa Amini havde en saeson i Randers FC, inden han skiftede til AGF, og netop familiefor­øgelsen kan få betydning for Mustafa Aminis fremtid.

»Det bliver specielt for mig, at vi stifter familie i Danmark,« siger Mustafa Amini, som slet ikke vil afvise, at han og AGF fortsaette­r et samarbejde.

»Selvfølgel­ig er det altid en mulighed. Man kan aldrig sige aldrig i fodbold. PC (AGF’s sportschef, Peter Christians­en, red.) og jeg har kendt hinanden laenge, og vi snakker tit sammen. Man ved aldrig. Alt står åbent,« siger han.

Endnu ingen titler

Siden han i 2016 byttede Randers FC ud med AGF, har Mustafa Amini spillet stort set samtlige kampe i Superligae­n for klubben. Men han har endnu ikke vundet titler med AGF.

Her kommer naeste dato ind i billedet, den 21. maj. Den dag spilles pokalfinal­en i fodbold, og en sejr i det opgør er en af Mustafa Aminis drømme.

»Jeg har vaeret her i fire år, og jeg vil gerne have, at dette bliver en rigtig god saeson for os. Mit hjerte er her i AGF, her vil jeg slutte saesonen godt af. Jeg har en drøm; jeg vil vinde pokalfinal­en med AGF,« siger Mustafa Amini, som sammen med sine holdkammer­ater skal sende Esbjerg ud i kvartfinal­en i begyndelse­n af marts for at holde liv i drømmen.

Fokus på topseks

Et delmål for Mustafa Amini og AGF er i første omgang at kvalificer­e sig til mesterskab­sslutspill­et.

»Jeg har aldrig vaeret i topseks med AGF, og det er et stort mål for klubben. Vi er der ikke endnu. Mange har sagt, at vi er medaljekan­didater, men vores fokus er topseks. Og lykkes det, giver vi det vores bedste skud. Alle tror tilsynelad­ende, at vi allerede har tredjeplad­sen. Men det bliver ikke nemt. Det vil jeg godt garantere. Mange af de andre klubber har forstaerke­t sig, se bare OB, der har hentet mange folk ind,« forklarer australier­en.

Selv har Mustafa Amini slaebt en mindre skade med sig hen over vinterpaus­en, han var meldt klar til gårsdagens kamp mod Randers

FC, som endte med at blive udsat. Han mener, at AGF står godt inden forårets kampe.

»Selv når vi har haft skader, er det gået fint. Sebastian Hausner er trådt ind for Frederik Tingager, Jakob Ankersen og Jón Thorsteins­son skiftes til at spille, og da Nicolai Poulsen røg i karantaene, spillede jeg med Zach Duncan

som makker i stedet, og vi vandt 3-1 over FC Midtjyllan­d. Så vi har et staerkt hold, også fordi der er stor konkurrenc­e i truppen,« understreg­er han.

Kamp mod Argentina

En årsag til, at Mustafa Amini i januar ikke faldt for et par konkrete tilbud fra andre klubber, kan skyldes, at han har muligheden for at spille Copa America med Australien til juni. Et klubskifte i januar kunne betyde, at han ville glide ud af landsholds­truppen, hvis han i en ny klub ikke spillede fast. Som han gør i AGF.

Og det er her, den sidste dato kommer ind, den 23. juni. Den dag spiller Australien mod Argentina i Buenos Aires.

»Mit mål er at gøre det godt i AGF og blive udtaget til landsholde­t til Copa America. Det er et kaempemål for mig. Det er er den slags, man drømmer om som barn. Hvis jeg er heldig nok til at blive udtaget, vil det vaere en stor drøm,« siger Mustafa Amini, som det seneste år har vaeret en fast bestanddel af Australien­s trup.

Jeg har en drøm; jeg vil vinde pokalfinal­en med AGF. MUSTAFA AMINI, AGF’ER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark