Jyllands-Posten

Projekter for 1,1 mia. kr. presset igennem Aarhus Byråd

Coronakris­en havde betydning for investerin­ger i Bering-Bedervejen, udvidelse af Viborgveje­n og sikring af skoleveje.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Store og mindre infrastruk­turprojekt­er i Aarhus som Bering-Beder-vejen og udvidelser af Viborgvej skal saettes i gang med det samme for at komme pressede østjyske virksomhed­er til undsaetnin­g.

Med de ord bad teknik- og miljørådma­nd Bünyamin Simsek (V) politikern­e i Aarhus Byråd om at vedtage kommunens anlaegspro­gram for 400 mio. kr. i år og 1,1 mia. kr. frem til 2023 uden forsinkels­er.

»Anlaegspro­grammet vil gavne erhvervsli­vet, og derfor kommer det på det helt rigtige tidspunkt. Jeg vil gerne fremhaeve de 63 mio. kr. til mindre projekter, der er blevet til i taet samarbejde med kommunens faellesråd og andre samarbejds­partnere. Det er bl.a. en cykelsti i begge retninger på Hejredalsv­ej,« sagde han og slog samtidig fast, at det ikke er muligt at efterkomme et ønske om at fremrykke en planlagt ombygning af Vesterbro Torv i 2021, uden at det vil gå ud over borgerindd­ragelsen.

Ango Winther (S) bad i første omgang om at få sagen behandlet i teknisk udvalg for at se på, hvilke projekter der kan fremrykkes og komme det østjyske erhvervsli­v til gode under coronakris­en. Han frafaldt efterfølge­nde ønsket for ikke at forsinke sagsbehand­lingen.

For første gang nogensinde mødtes Aarhus Byråd onsdag virtuelt. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) understreg­ede vigtighede­n af, at kommunen og herunder byrådet prøver at holde »hjulene i gang« under krisen. Det blev gjort, da anlaegspro­grammet blev vedtaget med få forbehold fra partierne. Bl.a. tog Alternativ­et, Enhedslist­en og SF forbehold for etablering­en af en ny Marselis-tunnel.

Fra SF’s Jan Ravn Christense­n var der dog ros til alsidighed­en i planen.

»Der er god balance mellem kollektiv trafik, cyklister, gående og privatbili­sme, som vi desvaerre ikke kan komme udenom,« sagde han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark