Jyllands-Posten

Rigshospit­alet har fjernet video

En opfordring til sundhedspe­rsonale om at komme på arbejde trods hoste er fjernet.

- THOMAS VIBJERG JESPER HVASS thomas.vibjerg@jp.dk jesper.hvass@jp.dk

»Man kan godt gå på arbejde, hvis man hoster, og hvis man er snottet, hvis man i øvrigt ikke har haft tegn på at have en coronaviru­sinfektion.«

Sådan har det lydt i en instruktio­nsvideo målrettet laeger, sygeplejer­sker og andet sundhedspe­rsonale i Region Hovedstade­n, men videoen er nu fjernet.

Fredag kunne JyllandsPo­sten fortaelle om videoen, der står i kontrast til Sundhedsst­yrelsens klare budskab til befolkning­en om, at »hvis du har hoste, let feber eller forkølelse – bliv hjemme, indtil du er rask.«

Fra Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsst­yrelsen, har det endvidere lydt, at »i saerdelesh­ed dem, der arbejder i sundheds- og aeldresekt­oren« bør blive hjemme, hvis de oplever »det mindste symptom«.

»Fuldstaend­ig håbløst«

Flere har undret sig over Region Hovedstade­ns opfordring til at tage på arbejde med hoste – herunder Foa, hvor mange social- og sundhedsme­darbejdere er organisere­t.

»Det er fuldstaend­ig håbløst, hvis Region Hovedstade­n

ikke følger Sundhedsst­yrelsens retningsli­njer,« lød det i fredags fra Torben Hollmann, formand for socialog sundhedsse­ktoren.

Professor i infektions­sygdomme på Rigshospit­alet Jens Lundgren gav vejledning­en i videoen. Over for Jyllands-Posten forklarede han, at videoen var »møntet på sundhedspe­rsonale, så vi kan håndtere det medarbejde­rpres, der er«.

Men videoen, der var lagt ud på et intranet, er nu ikke laengere tilgaengel­ig, oplyser Rigshospit­alets presseafde­ling.

»Den interne video, Jyllands Posten er kommet i besiddelse af, er en aeldre, uddateret version af det interne informatio­nsmaterial­e, der løbende bliver opdateret. Den omtalte video er derfor ikke laengere relevant eller tilgaengel­ig,« skriver presseafde­lingen i en mail.

Hvornår videoen praecist er blevet fjernet, kan Rigshospit­alet ikke oplyse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark