Jyllands-Posten

Hvorfor sende penge ud af landet?

-

Udviklings­minister Rasmus Prehn laegger en milliard til side til hjaelp for coronasmit­tede i Afrika: Jeg mener ikke, at det er et rigtigt signal at sende til den danske befolkning, specielt ikke da driftige og sikkert forstandig­e økonomiske mennesker er begyndt at tale om, hvad et menneskeli­v er vaerd.

De, der taler og skriver om, at vi skal åbne Danmark op nu for at undgå økonomisk kaos efter corona, gør det ud fra deres synsvinkel, men jeg har ikke kunnet finde noget sted, hvilket beløb et menneskeli­v koster, og der er heller ikke fortalt om, hvem der skal fravaelges. Er det de aeldre, de uhelbredel­igt syge, stofmisbru­gere, illegale indvandrer­e eller hjemløse, der taenkes på?

Har disse økonomisk taenkende kunnet komme med ikke navne, men at der måske i deres familie eller omgangskre­ds fandtes nogle, som kunne undvaeres?

Jeg er ikke økonom eller højtuddann­et, men min erfaring fra mit virke som selvstaend­ig siger mig, at erhvervsli­vet nok skal komme i gang efter denne krise. Det har det gjort efter hver krise i den tid, jeg kan huske, og efter kriser og krige i århundrede­r. Taenk på, at denne krise jo er global. De, som vi skal konkurrere med, har jo de samme forhold.

Der er nogle, som ikke vil kunne klare sig, men de ville jo heller ikke have kunnet klare sig på markedet uden den nuvaerende krise.

Jeg har i lang tid hørt på, saerlig når vi har haft borgerlige regeringer, at vi skal øge vaeksten, have mere fart på og øge forbruget, og har lidt sagte for ikke at blive udskammet sagt, vi er nået langt, og vi kan spise os maet flere gange. Hvorfor nyder vi det ikke? Vaer sammen med jeres familier og brug tid på de ting, som betyder noget for den enkelte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark