Jyllands-Posten

Tak for to årtier med borgerlige reformer

-

Coronakris­en har spredt sig hurtigere over hele verden, end man kunne have forestille­t sig i selv den vildeste fantasi. De sundhedsma­essige og økonomiske konsekvens­er af pandemien bliver historiske. Herhjemme kan vi dog vaere glade for at vaere velsignet med dygtige fagfolk og ansvarlige politikere.

Jeg er selv liberal helt ind til benet, og valgresult­atet på grundlovsd­ag var selvsagt langtfra, hvad jeg havde håbet på. Ikke desto mindre må jeg erkende, at vores statsminis­ter, Mette Frederikse­n, har vist stort lederskab og vaeret sit ansvar voksen. Mette Frederikse­n har lukket landet forsvarlig­t ned og sat meget af økonomien i stå sammen med, hvad der i praksis ligner en bred samlingsre­gering på tvaers af alle Folketinge­ts partier.

Finansmini­ster Nicolai Wammen udtalte tidligere i marts: »Vi er heldigvis i den situation, at dansk økonomi er bundsolid.« At dansk økonomi op til coronakris­en har vaeret bundsolid, og at vi derfor har et stort råderum, kan vi takke de mange, overvejend­e borgerlige, regeringer for i perioden 20012019. Efterlønsr­eformen, pensionsre­former, dagpengere­former og mange andre har vaeret ekstremt udskaeldte af den samlede røde venstreflø­j. Forhåbentl­ig giver krisen dog anledning til, at de mange røde kritikere nu vil droppe kritikken af skiftende Venstre-regeringer og Thorning-regeringen­s snusfornuf­tige, borgerlige, økonomiske politik. Faktum er i hvert fald, at den ansvarlige økonomiske politik gennem de seneste årtier er skyld i, at Danmark står godt rustet til at klare konsekvens­erne af den meget alvorlige økonomiske krise, vi står overfor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark