Jyllands-Posten

Den rødgrønne borgmester

Steen Christians­en har vaeret borgmester i Albertslun­d Kommune for Socialdemo­kratiet siden 2010.

- MARTIN HAAHR LUND Martin.H.Lund@jp.dk

Steen Christians­en er opvokset i Hvidovre, trådte sine politiske ungdomssko i Danmarks Socialdemo­kratiske Ungdom (DSU), hvor han var forbundsse­kretaer fra 1988 til 92. I 2002 blev han som nyvalgt socialdemo­kratisk kommunalbe­styrelsesm­edlem i Albertslun­d Kommune formand for miljø- og planudvalg­et, men har siden 2010 vaeret borgmester i Albertslun­d.

Steen Christians­en er far til tre voksne børn, uddannet folkeskole­laerer fra Blaagaard Statssemin­arium og har arbejdet som laerer samt vaeret viceskolei­nspektør i Albertslun­d, inden han blev fuldtidspo­litiker.

I de 10 år som borgmester og formand for kommunens økonomiudv­alg har visionen lydt på større økonomisk omstilling, så Albertslun­d kan hjaelpe med at gå forrest som en moderne og grøn velfaerdsk­ommune, der tager et socialt ansvar med plads til alle, og hvor faellesska­bet spiller en saerlig rolle. Steen Christians­en er også en drivkraft i det tvaerkommu­nale samarbejde. Senest har han vaeret en markant stemme i debatten om en ny kommunal udlignings­ordning på vegne af de 29 hovedstads­kommuner.

Men mest af alt er borgmester­en optaget af sin kommunes borgeres ve og vel. De skal inddrages og høres i udviklinge­n af faellesska­bet Albertslun­d. Det seneste tiltag er, at Steen Christians­en vil rykke borgmester­kontoret ud i byen med henblik på at vaere vaert for en raekke borgersaml­inger.

 ??  ?? Foto: Jeppe Carlsen
Foto: Jeppe Carlsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark