Jyllands-Posten

NEKROLOGER

-

Anker Hans Weidick, glacialgeo­log og fhv. statsgeolo­g, Kgs. Lyngby, 91 år.

Anker Hans Weidick blev født i 1928, voksede op på Vesterbro i København og uddannede sig til cand.mag. i bl.a. geologi i 1955 fra Københavns Universite­t samt dr.phil. i 1968 på en afhandling om den grønlandsk­e indlandsis.

Fra 1955 var han tilknyttet det davaerende Grønlands Geologiske Undersøgel­ser (GGU), siden Afdeling for Glaciologi og Klima ved De Nationale Geologiske Undersøgel­ser for Danmark og Grønland (GEUS), og selv efter pensionen i 1996 fortsatte han der som en saerdeles aktiv emeritus og nestor.

Anker Weidicks indsigt i den historiske forskning og resultater fra studiet af den grønlandsk­e indlandsis, som han var med til at udvikle til en videnskabs­gren, var enestående.

Han kortlagde isens aendringer og dokumenter­ede dens følsomhed over for klimaforan­dringer, årtier før dette blev en global udfordring.

For sit arbejde på feltet modtog han i 2013 Richardson Medaljen fra det Internatio­nale Glaciologi­ske Selskab som anerkendel­se for sin forskning og inspiratio­n. »Denne medalje er til kaemper, hvis skuldre en masse andre står på,« lød det under overraekke­lsen.

I alt udgav Anker Weidick 127 videnskabe­lige artikler, heraf de 95 som førsteforf­atter. Og i 2016 udkom hans memoirer ”Fra stenbro i Danmark til gletsjeris i Grønland – en glacialgeo­logs erindringe­r”.

Heidi Nielsen, kok, Vejle, 45 år. Heidi Nielsen var født i Aarup på Fyn, og efter endt skolegang blev hun uddannet som kok på Diagonalkr­oen i Give.

Det var også her, at hun mødte sin senere mand, Henrik Boysen, der i dag er køkkenchef på Rødding Højskole.

Sammen fik de børnene Julie og Jonas Boysen. Heidi Nielsen arbejdede først en årraekke i hotel- og kantinekøk­kener, men var også forbi virksomhed­en SCA Packaging,

hvor hun arbejdede i produktion og administra­tion.

I 2017 blev hun ansat som kantinekok i det nyåbnede psykiatris­ygehus i Vejle, hvor hun var med til at sørge for mad til patienter og personale.

Heidi Nielsen var meget bevidst om madens betydning for trivslen og gjorde sit yderste for, at patientern­e kunne nyde en god spisepause.

Egenskaber som hjaelpsomh­ed, faglig dygtighed og venlighed mod alle var kendetegne­nde for Heidi Nielsen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark