Jyllands-Posten

OK satser på opladning af elbiler

Elbilejere kan kun tanke på 6 af 670 OK-stationer. Nu stempler selskabet ind i kampen om opladning.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

OK er med 670 tankstatio­ner Danmarks største forhandler af benzin og diesel. Men fremover vil det andelsejed­e selskab også tanke elbiler.

I et brev til Folketinge­ts klimaog energiudva­lg forsøger OK’s adm. direktør, Jørgen Wisborg, at skabe lydhørhed for, at OK kan få del i en pulje på 50 mio. kr. til etablering af lynladesta­ndere langs de danske motorveje.

»I OK plejer vi at sige, at vi vil levere det, som bilisten efterspørg­er. Nu og i fremtiden. Elbiler er en del af fremtidens mobilitet, og derfor ønsker vi naturligvi­s at vaere en aktiv spiller på markedet for opladning af elbiler,« skriver Jørgen Wisborg i brevet.

Puljen er sat i spil af klimaminis­ter Dan Jørgensen og transportm­inister Benny Engelbrech­t i forbindels­e med de igangvaere­nde forhandlin­ger om grøn transport.

Hidtil har OK kun etableret enkelte ladestande­re til elbiler på forsøgsbas­is. Problemet for OK er bare, at selskabet ikke har tankstatio­ner direkte langs de danske motorveje. I stedet har selskabet 27 stationer, som »ligger i meget taet forbindels­e med motorvejsa­fkørsler«.

Det er disse stationer, som OK-topchefen nu kaster ind i kampen om de 50 mio. kr. til nye lynladesta­ndere.

»De store trafikårer udgør et saerligt behov, men hertil hører også tankstatio­ner i taet tilknytnin­g til en motorvejsa­fkørsel. Disse stationer tjener ikke alene et formål for bilister i deres lokalområd­e, men daekker ofte i endnu højere grad et behov hos bilister på motorvejen,« fastslår Jørgen Wisborg og efterlyser ensartede støttemuli­gheder for alle på markedet.

Trods de mange aktører er regeringen­s planer om en pulje på 50 mio. kr. affødt af, at der fortsat er mange steder, hvor der mangler lynhurtig opladning til elbiler langs de danske motorveje.

 ??  ?? Regeringen har sat 50 mio. kr. af til flere lynladesta­ndere langs motorvejen­e. Foto: AP
Regeringen har sat 50 mio. kr. af til flere lynladesta­ndere langs motorvejen­e. Foto: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark