Jyllands-Posten

Danske aktier er langtfra billige trods kursuro

Selv efter kursfald på over 20 pct. er der ikke mange slagtilbud i danske aktier.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

aktier er ikke faldet naer så meget som de fleste andre aktiemarke­der i verden under coronaviru­ssens haergen. Og kvalitetsa­ktierne er stadig dyre. Det påpeger flere investerin­gshuse.

»Ser du på et bredt indeks over de store danske aktier, så er nøgletalle­ne fortsat høje. Ser man eksempelvi­s på kurs/indre vaerdi og forward price/earning, handles danske aktier fortsat 17 pct. over det langsigted­e gennemsnit. Der er altså ingen grund til at købe vildt ind, men der er også gode kvalitetsa­ktier, som er trukket med ned,« siger Jacob Pedersen, aktiechef i Sydbank.

Sydbank havde fredag 11 danske aktier på sin anbefaling­sliste med syv som »saerligt oplagte at samle op i«.

De syv er DSV, ALK, Nordea, Genmab, Novo Nordisk, Bavarian og Vestas.

Brian Kudsk, direktør for

Althea Kapitalfor­valtning, siger, at flere af de danske banker er blevet billige, men mange andre aktier vurderer han fortsat er relativt dyre i forhold til konkurrent­er i resten af verden – herunder et selskab som Novo Nordisk.

»Globalt set er aktier ikke dyre saerligt i lyset af de store hjaelpepak­ker. Danske aktier er dog faldet mindre end resten af verden, og mange danske aktier er fortsat højt prissat. Vi er neutralt investeret lige nu, så der er rum til at købe op, hvis der igen opstår panik, og kurserne igen falder,« siger Brian Kudsk.

Staerke, men dyre

Aktiechef Per Jørgensen, Fondsmaegl­erselskabe­t Investerin­g & Tryghed, mener, at det danske marked er strukturel­t udfordret med store investerin­gsforening­er og pensionska­sser, der pøser penge ind i et lille aktiemarke­d.

»Danske aktier er generelt staerke, men dyre, så der er er en grund til, at vi lige nu har flere svenske end danske aktier. Der er dog også interessan­te aktier på det danske marked efter kursfalden­e. Vi mener, man lige nu skal se på indtjening, cash flow og gaeld og gå efter virksomhed­er, der før har bevist, at de kan overleve en krise,« siger Per Jørgensen.

Danske aktier er generelt staerke, men dyre, så der er er en grund til, at vi lige nu har flere svenske end danske aktier. PER JØRGENSEN. AKTIECHEF, FONDSMAEGL­ERSELSKABE­T INVESTERIN­G & TRYGHED

 ??  ?? Aktiekurse­rne er begyndt at stige efter kraftige dyk som følge af coronakris­en. Flere investerin­gsbanker anbefaler nu enkeltakti­er bl.a. som her fra Japan. Foto: Kazuhiro Nogi/AFP
Aktiekurse­rne er begyndt at stige efter kraftige dyk som følge af coronakris­en. Flere investerin­gsbanker anbefaler nu enkeltakti­er bl.a. som her fra Japan. Foto: Kazuhiro Nogi/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark