Jyllands-Posten

Her er de globale aktietips til den forsigtige, den

Efter nogle dage med stabiliser­ing i kurserne begynder mange investerin­gshuse at komme med aktieanbef­alinger.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Investerin­gsbanker har ofte en tendens til at anbefale de samme brancher, verdensdel­e, temaer og enkeltakti­er. Men lige nu, hvor ingen kender laengden og dybden af coronakris­en, er der langt større uenighed om investerin­gsstrategi­erne.

Den seneste uge har markederne indhentet en god bid af det tabte.

Sydbanks aktiechef, Jacob Pedersen, siger dog, at risikoen stadig er stor.

»Her fredag er vi ikke begyndt at anbefale, at man for alvor genopbygge­r de tabte aktieandel­e. Men vi kan vaere meget taet på det. Investor skal bare vaere bevidst om, at det her kan blive vaerre, før det bliver godt«, siger Sydbanks aktiechef Jacob Pedersen.

Nogle af de internatio­nale investerin­gsbanker anbefaler lige nu, at der ledes efter aktier, der kan vaere en sikker havn, mens coronakris­en raser videre.

Andre går efter nogle af de aktier, hvor den naermeste fremtid synes mest usikker.

Pengekasse­n

Amerikansk­e Citigroup pointerer, at noget af det afgørende i de kommende måneder – hjaelpepak­ker eller ej – bliver virksomhed­ernes likviditet. Kan de overleve den svigtende indtjening.

I en note til investorer­ne skriver Citigroup, at »cash is king«.

»Mens prognosern­e for bnp falder, gør forventnin­ger til indtjening pr. aktie det samme. Derfor skifter investorer­nes fokus til balancen og saerligt til kontantbeh­oldningen og virksomhed­ens evne til at opretholde forretning­en i et miljø med usikkerhed om indtjening­en,« hedder det i noten.

Flere danske kapitalfor­valtere og banker er enige i, at der bør fokuseres på virksomhed­ernes likviditet, cash flow og gaeld lige nu.

Sikkerhed

Laeren fra finanskris­en er, at en lang usikker periode kan vaere ren gift for virksomhed­er med høj gaeld og lille kassebehol­dning.

Citigroup naevner både Genmab, Novo Nordisk, Vestas og Ørsted i sin gennemgang af europaeisk­e virksomhed­er med en høj sammensat kontantand­el.

Credit Suisse er i en anden boldgade. Investerin­gsbankDans­ke

 ??  ?? Der er ingen grund til at købe voldsomt ind af aktier i øjeblikket, mener Sydbanks aktiechef, Jacob Pedersen, der peger på, at der også er gode kvalitetsa­ktier, som er trukket med ned under den nuvaerende uro på markederne. Foto: Carsten Andreasen
Der er ingen grund til at købe voldsomt ind af aktier i øjeblikket, mener Sydbanks aktiechef, Jacob Pedersen, der peger på, at der også er gode kvalitetsa­ktier, som er trukket med ned under den nuvaerende uro på markederne. Foto: Carsten Andreasen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark