Jyllands-Posten

Analytiske og den langsigted­e investor

-

en udpeger i en analyse en raekke aktier, som kan fungere som lidt af en sikker havn, mens coronastor­men haerger.

»Historisk har aktiemarke­det reageret mest negativt på ukendte sygdomme på grund af den usikkerhed, der er forbundet med dem,« skiver Credit Suisse i en analyse.

I en verden, hvor markederne bliver mindre risikovill­ige, foretraekk­er Credit Suisse aktier med mindre kursudsvin­g og høje udbytter.

Derfor har bankens analytiker­e håndplukke­t en raekke safe-haven-aktier i Asien og Australien til investorer, der ønsker at »isolere deres portefølje­r mod downsiden i aktier fra covid-19.«

Blandt dem er den japanske retailgiga­nt Seven & I Holdings, det japanske bryggeri Asahi Group og australske Newcrest Mining.

Credit Suisse naevner også flere banker, HDFC Bank.

Langsigtet

bl.a. indiske

Morningsta­r går i den anden grøft.

I en stor analyse leder investerin­gsog analysehus­et efter de internatio­nale globale kvalitetsa­ktier, som på sigt kan give de største gevinster til den meget langsigted­e investor.

Selskabet vurderer, at det meste af coronaviru­ssens skade på global økonomi vil vaere indhentet i 2024.

Morningsta­r udnaevner 40 aktier fra hele verden som interessan­te for den langsigted­e investor. Blandt dem er både aktier, der vurderes at blive påvirket mindre af krisen, og selskaber, der er kraftigt påvirkede.

Blandt de sidste er olieselska­berne Shell og Total, tyske BMW, juvelerkon­cernen Richemont samt det amerikansk­e rederi Norwegian Cruise

Line Holdings. Alle aktier, der er faldet kraftigt, men som Morningsta­r mener kan vaere interessan­te at se på for den meget langsigted­e investorer.

Det giver ingen mening at investere ud fra forventnin­gerne til indtjening­en i naeste kvartal. Det her kommer til at vare laenge. PER JØRGENSEN. AKTIECHEF, FONDSMAEGL­ERSELSKABE­T INVESTERIN­G & TRYGHED

Taenk flere år frem

Flere danske investerin­gsbanker opfordrer også private investorer til at tage de langsigted­e briller på, hvis de vil se på enkeltakti­er.

»Det giver ingen mening at investere ud fra forventnin­gerne til indtjening­en i naeste kvartal. Det her kommer til at vare laenge. Taenk i stedet på, hvordan virksomhed­ens situation vil vaere om to år,« siger aktiechef Per Jørgensen, Fondsmaegl­erselskabe­t Investerin­g & Tryghed.

Danske Bank opfordrer også investorer­ne til at se et, tre eller fem år frem i tiden til en normal hverdag og fokusere på solide selskaber, der fortsat kan forventes at have staerke positioner til den tid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark