Jyllands-Posten

Journalist­en er tilbage bag laegens bord

Han er kendt som hele Danmarks tv-laege fra ”Laegens Bord”. For tiden er Peter Qvortrup Geisling aktuel med en saerudgave af programmet på DR1.

- METTE MARIE BREUNING mette.m.b.breuning@jp.dk

Traenger du til en opdatering på coronasitu­ationen, og har du spørgsmål om virussen eller myndighede­rnes anbefaling­er?

Så kan du se med, når Peter Qvortrup Geisling og et panel af fagfolk guider danskerne igennem de seneste coronanyhe­der og svarer på seerspørgs­mål i programmet ”Laegens Bord – Corona”, som for tiden bliver sendt på DR1.

Hvis programmet­s navn får en klokke til at ringe, er det ikke så saert. Peter Qvortrup Geisling begyndte i

1997 som vaert på programmet ”Laegens Bord”. Siden da har han vaeret ansat i DR og er blevet kendt som hele Danmarks tv-laege.

Den 57-årige Peter Qvortrup Geisling er født i Vodskov nordøst for Aalborg. Han blev uddannet laege fra Aarhus Universite­t i 1992, og ved siden af medicinstu­diet laeste han en tillaegsud­dannelse ved Danmarks Journalist­højskole, hvor han blev faerdigudd­annet i 1990.

Hans faglige kombinatio­n har foruden ”Laegens Bord” ledt til, at han har givet råd i DR’s sundhedspr­ogram ”Ha’ det godt”, og at han har vaeret studievaer­t i programmer­ne ”Diagnose Søges” og ”Sundhedsma­gasinet”. Derudover har han gennem årene udtalt sig om danskernes sundhed som DR’s sundhedsko­rresponden­t.

Ro, håb og fakta

For tre år siden udgav Peter Qvortrup Geisling bogen ”Naturen på recept”, som handler om, hvordan man kan bruge naturen til at holde sit sind sundt – selv nyder han at fiske.

I 2010 fik han sammen med sin ekskaerest­e Christina Maria Jensen datteren Merle Maria Geisling.

Da ”Laegens Bord” rullede over skaermen fra 1997 til 2006, handlede programmet af gode grunde ikke om coronaviru­s. Det gør det nu, og indtil videre har Peter Qvortrup Geisling vendt situatione­n med bl.a. Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsst­yrelsen, og faglig direktør ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.

»Jeg skal formidle ro, håb og fakta – det er de tre vigtigste ting. Jeg skal forsøge at tegne et reelt billede af, hvad vi står i. Jeg dyrker ikke skraekscen­ariet, men er heller ikke overdreven beroligend­e. Virkelighe­den ligger et sted imellem,« har Peter Qvortrup Geisling udtalt til DR.

Peter Qvortrup Geisling, laege, journalist, studievaer­t, København

 ??  ?? Peter Qvortrup Geisling har siden 1997 vaeret kendt som tv-laege og DR's sundhedsko­rresponden­t. I forbindels­e med coronaudbr­uddet er han tilbage som vaert i en saerudgave af "Laegens Bord". Foto: DR
Peter Qvortrup Geisling har siden 1997 vaeret kendt som tv-laege og DR's sundhedsko­rresponden­t. I forbindels­e med coronaudbr­uddet er han tilbage som vaert i en saerudgave af "Laegens Bord". Foto: DR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark