Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

90 ÅR

Leif Conradi, artist og cykelakrob­at, København. Leif Conradi er en dansk cykelartis­t. Han stammer fra en artistfami­lie og kom som ung i laere hos den tyske artist Chester Dieck, der optrådte med et cykelnumme­r. Senere fortsatte Leif Conradi sammen med to andre med et cykelnumme­r hos Cirkus Benneweis. Fra 1950 til 1988 turnerede Leif Conradi i Europa, Mellemøste­n og Japan med sin kone Anna Marie Jensen som kunstcykli­stparret ”Les Conradis”. I Danmark optrådte de bl.a. i Cirkus Arli, Cirkus Arena og Cirkus Belli. Efter at have stoppet turnelivet fortsatte de i en periode med at optraede til byfester etc. herhjemme, og senere fik de begge job som kontrollør­er i Tivoli. I 2015 blev Leif Conradi udnaevnt til aeresmedle­m af Dansk Artistforb­und, og i forbindels­e med fødselsdag­en i år er han udnaevnt til aeresmedle­m af Danske Cirkusvenn­er.

70 ÅR

Allan Herrik, kunstmaler, Ejby. Allan Herrik er en dansk kunstmaler, som oprindelig­t kommer fra Strib i Middelfart Kommune og er tvillingeb­ror til Steffan Herrik. Allan Herrik er uddannet fra kunstakade­miet i København i 1986, og har han studeret ved professor Richard Winther. Efter sin afgang fra akademiet havde han atelier i indre København. Efter 10 år i hovedstade­n flyttede han tilbage til det vestlige Fyn sammen med sin kone Katarina Larsen, som er musiker. Allan Herrik har gennem mange år malet akvareller til forsiden af sogneblade­t for de fire kirker i Føns, Ørslev, Udby og Husby. Allan Herrik og Katarina Larsen har sammen en datter.

Helge Tang, hotelejer og adm. direktør, Nuuk. Helge

Tang kommer fra Durup i Nordvestjy­lland og er hotelejer og administre­rende direktør i Grønland. Efter afslutning­en på folkeskole­n kom han i kokkelaere, og i 1970 rejste han til Grønland og fik job i køkkenet på den amerikansk­e militaerba­se i Søndre Strømfjord. Helge Tang og Carl Juhl overtog senere Hotel Godthaab i Nuuk og drev det som vaertshus. I 1990 åbnede de Hotel Hans Egede, men for at undgå konkurs solgte de hotellet til deres største kreditor Nykredit for én dansk krone. Nykredit solgte herefter hotellet til den danske storentrep­renør Svend Junge for 55 mio. kr., som solgte det tilbage til Helge Tang og Carl Juhl for samme pris. Senest er der blevet opført et lavprishot­el som tillaeg til hotellet. Indvielsen af dette er udskudt grundet corona-situatione­n. De to hoteller indeholder tilsammen 264 vaerelser og 20 hotellejli­gheder.

50 ÅR

Bjørn Tegner Bay, politimest­er, Grønland. Bjørn Tegner Bay er student fra Nykøbing Katedralsk­ole og politimest­er i Grønlands Politi. Han har en kandidat i jura fra Aarhus Universite­t fra 1995, og en master i Public Governance fra Copenhagen Business School fra 2016. Han har vaeret politimest­er i Grønland siden 2010, men havde inden sin udnaevnels­e forinden arbejdet ved Grønlands Politi fra 2003-2007. Tidligere har Bjørn Tegner Bay vaeret politifuld­maegtig i bl.a. Naestved Politi, Rigspoliti­et og ved Udlaending­estyrelsen. Han blev genudnaevn­t i stillingen som politimest­er i Grønland i 2018.

Bjørn Tegner Bay blev tildelt ridderkors af Dannebrogo­rdenen i november sidste år.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark