Jyllands-Posten

Borgmester: Drop de traditione­lle påskefroko­ster

Borgere opfordres til at holde de gode coronatakt­er, også i påsken.

-

Hverdagen i Aarhus Kommune har ikke lignet sig selv de seneste tre uger, og der går nok også lidt tid, før alt vender helt tilbage til normalen.

Sådan lyder budskabet i en faelles meddelelse, som Østjylland­s Politi og Aarhusborg­mester Jacob Bundsgaard (S) har sendt ud.

»Borgerne i Aarhus Kommune fortjener en stor ros. Det er vanskelige tider for mange, men det er vores oplevelse, at både borgere og butikker generelt er meget opmaerksom­me på retningsli­njerne. Nu skal vi holde ud og holde ved. Vi har opnået meget, og det må vi ikke saette over styr,« udtaler Jacob Bundsgaard.

Mange må bryde med påsketradi­tioner, men det er vigtigt, at vi husker hinanden på, at alle skal fortsaette med at overholde myndighede­rnes retningsli­njer, lyder det.

»Gå nye veje«

»Drop de traditione­lle påskefroko­ster og find i stedet på nye måder at vaere sammen.

Lav en virtuel påskefroko­st eller hyg med god mad derhjemme – eventuelt ved at købe takeaway og på den måde støtte de lokale restaurant­er. Gå en tur i det fri, men undgå at klumpe sammen der, hvor alle andre er – f.eks. ved Tangkrogen eller i Riis Skov. Gå nye veje og tag de fjerne stier, så vi kan blive ved med at passe på hinanden,« lyder opfordring­en fra borgmester­en. Østjylland­s Politi har de seneste par uger i gennemsnit fået ca. 20 henvendels­er om dagen fra borgere, der ønsker at gøre politiet opmaerksom på uhensigtsm­aessig adfaerd i relation til de skaerpede retningsli­njer.

De fleste henvendels­er har drejet sig om forsamling­er på flere end 10 personer.

Størstedel­en af henvendels­erne har dog ikke ført til nogen indgriben fra politiets side, enten fordi der ikke var så mange som først angivet, eller fordi det blev skønnet, at de tilstedeva­erende overholdt myndighede­rnes retningsli­njer. Der har også vaere flere sager, hvor politiet har vejledt borgere og erhvervsdr­ivende om reglerne, hvorefter anvisninge­rne er blevet fulgt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark