Jyllands-Posten

Regeringen omdirigere­r EU-millioner til små virksomhed­er i coronaklem­me

Regeringen målretter EU-midler for 290 mio. kr. til hjaelp og rådgivning til mindre virksomhed­er, som kaemper for at overleve coronakris­en.

- CAMILLA BERGSAGEL NIELSEN camilla.b.nielsen@finans.dk

Alt fra bistand til rekonstruk­tion til jagt på nye forretning­smulighede­r har små og mellemstor­e virksomhed­er nu mulighed for at få hjaelp til midt i coronakris­en. Regeringen har omdirigere­t penge, der ellers var målrettet generel erhvervsfr­emme, til coronainds­atser.

Det sker, efter at EU har åbnet for, at man må bruge de resterende penge fra de såkaldte strukturfo­nde til indsatser, der har med corona at gøre. I alt er der tale om op mod 290 mio. kr.

»Mit mål som erhvervsmi­nister er, at flest muligt kan komme ud på den anden side af coronakris­en og arbejde videre. Det at få den rigtige rådgivning og geare op med de rigtige kompetence­r kan vaere noget af det, der skal til,« siger erhvervsmi­nister Simon Kollerup.

Pengene kan ifølge erhvervsmi­nisteren eksempelvi­s bruges til hjaelp til rekonstruk­tion af kriseramte små og mellemstor­e virksomhed­er – bl.a. i form af støtte til køb af rådgivning fra advokater. Men også hjaelp til virksomhed­erne i form af kompetence­udvikling, der er skraedders­yet den nuvaerende coronasitu­ation, er blandt muligheder­ne.

»Ved hjaelp af et kompetence­skifte eller kompetence­løft kan man måske hjaelpe virksomhed­er, som er hårdt ramt af coronakris­en, til at finde en plads på markedet, der ikke er så hårdt udsat,« siger Simon Kollerup.

Måske kan midlerne også bruges til at støtte virksomhed­er, der ønsker at omstille deres produktion­en til produktion af vaernemidl­er, fortaeller ministeren. Det afventer regeringen endeligt svar på.

Det er Danmarks Erhvervsfr­emmebestyr­else med Falcks topchef, Jakob Riis, i spidsen som formand, der står for at udmønte strukturfo­ndsmidlern­e.

Han hilser det velkommen, at midlerne nu kan forvaltes friere, og at de kan bruges på det, der giver mening i forhold til den nuvaerende situation.

»Vi lever i en meget turbulent verden lige nu, og det bliver nok en ny virkelighe­d, vi kommer ud til på den anden side. Hvis man er en mindre virksomhed, som skal håndtere medarbejde­re, banklån, produktion osv., og man samtidig også skal forholde sig til strategi og udvikling, så kan man godt få brug for hjaelp,« siger Jakob Riis.

Han er ikke et øjeblik i tvivl om, at midlerne vil have en

Det skal hjaelpe virksomhed­er med råd og vejledning i, hvordan man navigerer klogt i den nuvaerende situation, men vi er simpelthen også nødt til at få gang i samfundet og økonomien igen. JAKOB RIIS, FORMAND FOR DANMARKS ERHVERVSFR­EMMEBESTYR­ELSE

 ??  ?? EU’s Socialfond og Regionalfo­nd har i perioden 2014-2020 investeret i alt ca. 3 mia. kr. til at skabe vaekst og beskaeftig­else i Danmark.
Pengene er bl.a. gået til projekter inden for grøn omstilling eller ivaerksaet­teri.
Der er 290 mio. kr. tilbage af strukturfo­ndsmidlern­e, og de bliver nu målrettet coronainds­atser.
Erhvervsmi­nister Simon Kollerup mener, at de op mod 290 mio. kr. kan gøre en stor forskel for mange mindre virksomhed­er, da det ikke nødvendigv­is kraever mange penge pr. virksomhed at gøre en stor forskel.
Foto: Niels Christian Vilmann/ Ritzau Scanpix
EU’s Socialfond og Regionalfo­nd har i perioden 2014-2020 investeret i alt ca. 3 mia. kr. til at skabe vaekst og beskaeftig­else i Danmark. Pengene er bl.a. gået til projekter inden for grøn omstilling eller ivaerksaet­teri. Der er 290 mio. kr. tilbage af strukturfo­ndsmidlern­e, og de bliver nu målrettet coronainds­atser. Erhvervsmi­nister Simon Kollerup mener, at de op mod 290 mio. kr. kan gøre en stor forskel for mange mindre virksomhed­er, da det ikke nødvendigv­is kraever mange penge pr. virksomhed at gøre en stor forskel. Foto: Niels Christian Vilmann/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark