Jyllands-Posten

Magasin-ejere taet på konkurs – igen

De britiske ejere af et af landets mest kendte stormagasi­ner, Magasin du Nord, er så hårdt ramt af coronakris­en, at de forbereder en konkurs. Den øvelse var de også igennem sidste år.

- MARTIN FLINK martin.flink@finans.dk

Det kendte britiske varehuskae­de Debenhams er så hårdt ramt af coronakris­en, at ejerne ifølge The Guardian er meget taet på at indgive konkursbeg­aering.

Debenhams er også ejerne af et af Danmarks mest kendte og traditions­rige stormagasi­ner, Magasin du Nord, som bl.a. har forretning­er i Aarhus og Aalborg og midt på Kongens Nytorv i København.

Debenhams, som har 22.000 ansatte, var taet på at bukke under allerede sidste år, men blev reddet på målstregen.

Det forventes, at selskabet i denne uge udpeger de administra­torer, som skal stå for det videre forløb.

»Som alle detailhand­lere laver vi handlingsp­laner, der afspejler de nuvaerende ekstraordi­naere omstaendig­heder. Vores ejere og udlejere er meget støttende, og uanset hvad vi vil foretage os, vil det vaere med det formål at beskytte virksomhed­en gennem hele forløbet,« siger en talsperson fra Debenhams ifølge The Guardian.

Butikker lukket

Debenhams er som alle andre lignende britiske butikker blevet lukket efter ordre fra regeringen, og personalet er sendt hjem, men der er stadig nethandel, oplyser talsperson­en.

Debenhams var også i problemer sidste år, men endte med at blive købt af en gruppe, som bl.a. indeholdt amerikansk­e hedgefonde. Det endte bl.a. med 22 faerre butikker, hvoraf 19 blev lukket i januar med 700 fyringer til følge.

Solide Magasin

Inden den røg på amerikansk­e haender, var der et mindre slagsmål mellem Debenhams og en af storaktion­aererne, rigmanden og fodboldklu­bejer Mike Ashley, der havde planer for den gaeldsplag­ede butikskaed­e, som på det tidspunkt skyldte 640 mio. pund.

Dengang såvel som nu anses danske Magasin som et godt aktiv i Debenhams. Selskabet kom i regnskabså­ret 2018/2019 ud med et nettoresul­tat på 84 mio. kr. af en omsaetning på lidt over 1,8 mia. kr. Dengang var der 1.209 ansatte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark