Jyllands-Posten

Coronakris­en

-

skriver bankens strateger.

Den noget overrasken­de del i rapporten fra Bank of America handler om Europas muligheder for at udbygge industrien.

En sektor, der ellers har vaeret udskaeldt, og som naermest alle analysehus­e har på undervaegt i investerin­gsstrategi­erne.

Men de virksomhed­er, der investerer i opførelse af nye fabrikker, lagre og andre dele af forsynings­kaeden, har en fordel.

Industri

Banken peger i saerlig grad på Siemens og ABB som globale ledere inden for automatise­ring og med en staerk tilstedeva­erelse i alle regioner. Dertil kommer også selskaber inden for sensorer og software som Hexagon og robotselsk­aber som Kuka.

I Danske Bank er man enig i, at der er underkateg­orier i industrien, som kan vinde på at vaere med til at bygge ny, lokal kapacitet.

»Det er et sted, hvor Europa ikke er fanget i krydsilden. Der er også subsegment­er inden for den digitale verden og kommunikat­ionsservic­e, der er mindre påvirket af den eskalerend­e usikkerhed,« siger Lars Skovgaard Andersen, investerin­gsstrateg i Danske Bank.

Teknologis­pring

Coronakris­en har fremskynde­t det strukturel­le skift i forbrug og vores måde at arbejde på.

Det kan saette gang i en ny kommunikat­ionsinfras­truktur, datagenere­ring, cloud computing og udbygning af båndbredde, vurderer Bank of America.

På kort sigt vil tendenser som hjemmearbe­jde, e-handel og indendørs aktivitete­r såsom streaming og e-sport stige kraftigt.

Coronakris­en har også skabt fokus på folkesundh­ed og velfaerdss­ystemer, da økonomisk velstand bygger på en antagelse om at have en sund og dermed produktiv befolkning.

Offentlige sundhedssy­stemer ligger dog sjaeldent øverst i investorer­nes bevidsthed, når det kommer til spørgsmål om ESG (miljø, sociale forhold og god selskabsle­delse, red.).

Men coronakris­en har forstaerke­t vigtighede­n af sundhedsyd­elser og deres sociale rolle, og dermed bliver emner som netop laegemidde­lpriser, antibiotik­aresistens, fremtidig forebyggel­se af pandemier og universell­e vacciner vigtige i fremtiden.

»Samlet set bruges der ca. 10 pct. af bnp på sundhedsyd­elser globalt, men 20-40 pct. af dette går til spilde. Et mere effektivt system, der fokuserer på vaerdibase­rede resultater, forebyggen­de pleje og større brug af teknologi, vil vaere vigtigt for at sikre en sundere verdensbef­olkning post corona,« noterer Bank of Americas analytiker­e.

Mere fokus på S’et

S’et i ESG får en langt større rolle fremover, vurderer også Danske Bank.

Indtil nu har der oftest vaeret fokus på miljødelen, men de mere bløde og sociale forhold vil få større betydning.

Her står Europa staerkt, da man er laengere fremme med baeredygti­ghedsstrat­egier og fokus på velfaerd. Saerligt i Nordeuropa har ESG vundet indpas, og langt de fleste selskaber har strategier, som investorer­ne kan tage og måle op mod hinanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark