Jyllands-Posten

Midt i coronakris­en

-

pina, så kan man ikke forhindre dem i det«.

Kühne er naturligvi­s ikke upartisk, og han havde en interesse i at kaste grus i maskinerie­t på en fusion mellem to konkurrent­er. Men man kan heller ikke udelukke, at han har en pointe, og at flere Panalpina-kunder, end DSV har kalkuleret med, vil forlade butikken.

Blandt verdens største

Ud over det med stordrifts­fordelene forklarede DSV bl.a. det strategisk­e rationale bag opkøbet med, at den sammenlagt­e division for luft- og søtranspor­t, Air & Sea, vil vaere blandt verdens allerstørs­te.

De fleste danskere kender måske DSV Panalpina fra de mange lastbiler med firmalogoe­t, man møder på vejene. Men faktisk var Air & Sea allerede inden opkøbet større end landtransp­ort-divisionen, og i den sammenlagt­e forretning er den mere end dobbelt så stor.

Men det er også Air & Sea, der er svaerest at håndtere under coronakris­en. Det er mere praecist lufttransp­orten, der er besvaerlig. Meget af fragten foregår i bugen på passagerfl­y, men mange af dem er aflyst for tiden, så selskabet kan ikke nødvendigv­is tage alle kunder ind.

Omvendt er der også nogle af de varer, der normalt bliver transporte­ret på fly, som der ikke saelges meget af for tiden, og hvor der derfor heller ikke er brug for fragt.

Det gaelder f.eks. blomster.

På telekonfer­encen efter fremlaegge­lsen af regnskabet for 1. kvartal kom Jens Bjørn Andersen til at le, da han over for en spørger bekraefted­e, at markedet for lufttransp­ort her i coronatide­n er meget dynamisk.

»Det er svaert at sige, hvad de store trends er, for de skifter om ikke dagligt, så i hvert fald ugentligt. Jeg kan ikke give dig nogen ekstern indikator, som du kan bruge til at gennemskue, hvordan det går i DSV, for nogle gange kan vi end ikke gennemskue det selv,« sagde Jens Bjørn Andersen, som også oplyste, at selskabet fokuserer på at beskytte sin markedsand­el og at holde profitabil­iteten på ydelserne.

Det er svaert at sige, hvad de store trends er, for de skifter om ikke dagligt, så i hvert fald ugentligt. Jeg kan ikke give dig nogen ekstern indikator, som du kan bruge til at gennemskue, hvordan det går i DSV, for nogle gange kan vi end ikke gennemskue det selv. JENS BJØRN ANDERSEN, ADM. DIREKTØR, DSV PANALPINA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark