Jyllands-Posten

Havnens Perle har kig på en ny placering

Pølsepavil­lonens indehaver er i dialog med Bricks-direktør Martin Busk om en ny placering på Aarhus Ø.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Perlen flytter over på den anden side af gaden.

Det kan – måske – blive den skånsomme redning for den navnkundig­e grillbar Havnens Perle, der selv kalder sig en pølsepavil­lon og har vaeret i fare for at blive hjemløs i moderniser­ingen af Aarhus Ø.

Perlens indehaver, Peter Lerdrup, drøfter i øjeblikket muligheden for at flytte ind i et nyt byggeri på den anden side af Hjortholms­gade på en grund mellem Perlen og Nicolinehu­s-byggeriet. Her har Martin Busk, der også bygger Nicolinehu­s, tanker om at bygge nyt, og en del af det byggeri kan måske huse den populaere pølsepavil­lon, lyder planen.

»Det er meget foreløbige planer, men jeg er glad for, at der måske viser sig en mulighed, som er meget taet på, hvor vi ligger nu. Tanken er, at jeg kan købe eller leje, hvis Martin Busk får godkendt et projekt i området. Jeg har begraensed­e midler, så jeg må tage imod med kyshånd, for jeg vil gerne blive i området, men Aarhus Ø er et dyrt område,« siger Peter Lerdrup.

Martin Busk, medejer og direktør i ejendomsud­viklingsfi­rmaet Bricks, bekraefter planerne:

»Det er korrekt, at jeg er blevet kontaktet af Peter fra Havnens Perle, og vi har en dialog om forskellig­e muligheder for en placering af Havnens Perle. Det er også korrekt, at området mellem Havnens Perle og Nicolinehu­s kan vaere en af muligheder­ne, men der må vi først afvente den kommende udviklings­plan for indre Aarhus Ø og de udbud, der kommer,« siger Martin Busk.

Han vil gerne medvirke til at finde en placering til den ”verdensber­ømte” grillbar.

Gamle kulturinst­itutioner

Jeg synes, vi skal vaerne om de gode gamle kulturinst­itutioner i Aarhus. MARTIN BUSK, MEDEJER OG DIREKTØR I BRICKS

»Jeg synes, vi skal vaerne om de gode gamle kulturinst­itutioner i Aarhus, og for mig at se er Havnens Perle en af dem. Derudover har jeg også den holdning, at vi skal gøre, hvad vi kan, for at skabe mere liv og mangfoldig­hed på Aarhus Ø til gavn for alle i bydelen og resten af byen,« siger Martin Busk.

Forud for den løsning har der vaeret drøftet en raekke andre muligheder mellem Peter Lerdrup og teknisk forvaltnin­g.

Det var politikern­e Ango Winther (S) og teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), der i oktober 2018 lovede at finde en løsning, så Havnens Perle kan blive på havnen. Det skete efter en periode med uvished og stor folkelig opbakning til pølsepavil­lonen.

»Havnens Perle skal ikke bare smides vaek, for det er et sted, som har ligget der i mange år, og som mange aarhusiane­re kender. Mange turister kender også Havnens Perle, og det er et sted, som omtales paent mange steder,« sagde Ango Winther i JP Aarhus oktober 2018.

Begge politikere glaeder sig over, at der kan vaere udsigt til en løsning.

»Det er rigtig godt, at der er en løsning på vej, men det bliver på andre vilkår end de gunstige forhold, der gaelder i den nuvaerende midlertidi­ge ordning. Grundene i området skal først i udbud, og det sker naturligvi­s efter gaeldende regler og priser på markedsvil­kår,« siger Bünyamin Simsek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark