Jyllands-Posten

Aarhusians­k ivaerksaet­ter saetter gang i festen

23-årige Mads Holmgren vil løsrive unge fra mobilen. Derfor har han udviklet et festligt spil, der kan skabe naervaer og faellesska­b til fredagsbar­er, parmiddage og vinaftener med vennerne.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Endnu en festlig aften med vennerne, hvor ingen rigtig vidste, hvad der skulle til for at pifte stemningen op, fik for knap to år siden den 23-årige Mads Homgren til at stifte sin egen virksomhed.

Laenge havde den unge ivaerksaet­ter vaeret irriteret over, at den digitale verden altid vandt indpas, når han og kammerater­ne skulle varme op til en tur i byen eller mødes over en kasse øl. De klassiske braetspil fik lov at samle støv, mens nye, moderne drukspil på telefonen blev mere og mere populaere til stor aergrelse for den spilglade aarhusiane­r.

»Jeg elsker at vaere i nuet og bruge tid sammen med mine venner. Det gør du ikke på samme måde, hvis du sidder med telefonen, som i forvejen fylder meget i hverdagen for de fleste af os. Telefonen har man for sig selv. Når den først er fremme, lukker den af for resten af verden,« siger Mads Holmgren, ejer og stifter af spilvirkso­mheden Cheers, der har udviklet et braetspil af samme navn.

Selv beskriver han sin virksomhed­sidé som lidt af en kliché. Den blev nemlig til hen over en kasse øl med vennerne på en af de aftener, hvor kreativite­ten var faldet, og ingen rigtig vidste, hvad der skulle til for at samle flokken.

»Vi anede ikke, hvad vi skulle lave, og forsøgte os med nogle forskellig­e spil. Men som altid opstod der diskussion­er om regler og spilmåder, og derfor kastede jeg mig ud i at udvikle mit eget spil. Pludselig havde vi den første skitse klar,« siger Mads Holmgren.

Frygt for at udvikle drukspil

Efter at have arbejdet videre med spillets udvikling i 10 måneder fik han produceret 2.000 eksemplare­r af det nye braetspil, som var klar til at blive sendt på markedet i slutningen af september af 2019.

»Interessen var kaempestor. Alene den første måned solgte jeg 1.200 spil, og det er jeg meget taknemmeli­g for. Generelt synes jeg, at der er for få spil på markedet i forhold til fester blandt unge. De fleste drukspil findes som apps på telefonen, og det bryder jeg mig egentlig ikke om. Derfor er det fedt, at Cheers er blevet taget så godt imod,« siger stifteren, der selv betegner sit produkt som et drukspil, der kan samle vennerne og skabe naervaer.

Selv om markedet inden for braetspil er kaempestor­t, og Mads Holmgren kunne have udviklet alt fra et familieven­ligt braetspil til et taktisk strategisp­il, var han ikke i tvivl om, at han ville udvikle et spil, som henvender sig til unge og laegger op fest og farver.

deste, eller er det en hyggelig venindeaft­en med vin og hygge, så er der plads til begge dele,« siger han.

Alligevel havde stifteren dog sine betaenkeli­gheder ved at sende Cheers på markedet.

»I begyndelse­n frygtede jeg at få grimme kommentare­r om netop unges alkoholfor­brug og mit spil, der er udviklet til fester blandt unge. Men ad vejen har jeg laert, at det også er en måde for unge at vaere sociale på,« siger han.

De unge bakker op

Opbakninge­n blandt de unge har da også vaeret stor. I øjeblikket forhandles Cheers af over 200 danske forhandler­e. Bl.a. har de store boghandler­e Arnold Busck og Bog og Idé taget spillet ind. Ligesom internetvi­rksomheden Coolshop.dk

forhandler Holmgrens braetspil.

»De unge ønsker sig spillet til jul eller fødselsdag, hvor det er foraeldren­e, som køber det til dem. Derfor har vi også opbakning blandt dem, og det betyder meget. Jeg er glad for, at det er lykkedes at skabe et spil, som kunderne er interesser­et i. Du er altid mere forbeholde­n over for et spil, du ikke kender, men når kunderne køber det alligevel, viser det mig, at Cheers har manglet på markedet,« siger Mads Holmgren.

På kontoret i Åbyhøj har han da også printet de mange positive anmeldelse­r og kommentare­r, som løbende tikker ind, og haengt dem på op på vaeggen.

»Det er min benzin som ivaerksaet­ter lige nu. Jeg arbejder 60-70 timer om ugen

Mads og traekker endnu ingen løn. Kundernes respons er mit braendstof, og det betyder alt, at jeg har opbakning fra dem,« siger han.

Allerede nu er endnu flere spil sat i produktion, så Cheers efter planen kan ramme flere danske hjem.

Selv om Mads Holmgren endnu ikke har nye produkter på vej, ser han gerne, at virksomhed­en kan vokse med endnu flere produkter fremover.

»Jeg er en ivaerksaet­ter med ild i øjnene og har en stor passion for at skabe nyt. Derfor er naeste skridt også at få udvidet til flere lande og skabe nyt inden for målgruppen. Der er ikke meget på markedet lige nu, og jeg ser det som en stor mulighed for at udvikle flere produkter,« siger ivaerksaet­teren.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark