Jyllands-Posten

DSB køber 70.000 kvm logistik vest for Aarhus

-

Aarhus: DSB har købt en erhvervsgr­und på 70.000 kvm i Logistikpa­rken i Årslev vest for Aarhus, der skal udvikles til Nordeuropa­s største transport- og logistikom­råde.

Det oplyser EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har bistået saelger ÅF Transport i salget af grundstykk­et, i en pressemedd­elelse.

DSB’s samlede eltogsproj­ekt har en samlet vaerdi på over 60 mia. kr. og forventes at stå faerdigt i 2027. Handelspri­sen fremgår ikke af meddelelse­n, men ifølge tingbogen har DSB givet 34,5 mio. kr. for grunden, der har en offentlig vurdering på godt 29 mio. kr.

»Det har i lang tid vaeret vores fokuspunkt at skabe et grønnere Danmark. Generelt ser vi i stigende grad flere tiltag, der fremmer miljøet og mindsker forurening­en, og det vil vi i DSB også gerne bidrage til. De tog, som kører nu, er gamle dieseltog, som forurener og belaster miljøet en del. Derfor vil vi gerne, sammen med resten af transports­ektoren, vaere med til at gøre transport grønnere,« udtaler Torben Kronstam, der har titlen senior vice president i DSB.

Han tilføjer, at DSB har vaeret på udkig efter et nyt vaerksted i omkring tre år.

I dag har DSB et vaerksted i centrum af Aarhus, hvor man betjener dieseltog, der dog over tid skal udfases, i takt med at man får elektrific­eret jernbanen nord for Aarhus. Grundstykk­et med adressen Logistikpa­rken 13 er et af de sidste grundstykk­er i den 430.000 kvm store park, der i 2006 blev købt af ÅF Transport, som siden har udviklet området.

»Vi havde en masse idéer fra start og var med til at bygge Logistikpa­rken op. I byggeproce­ssen byggede vi bl.a. et 140.000 kvm stort lager og flere teknisk betonede bygninger, som hver isaer husede forskellig­e facilitete­r og muligheder,« udtaler Mogens Madsen, direktør i ÅF Transport.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark