Jyllands-Posten

Hurra for råvarerne i Risskov

Hos Lisager i Risskov er det råvaresaes­onen, der bestemmer menukortet. Resultatet er fremragend­e.

- MORTEN NYSTRUP morten.nystrup@jp.dk

Lad det vaere sagt med det samme. Lisager er ikke valget, hvis man er på jagt efter hurtig og billig aftensmad. Skal der derimod gøres noget ekstra ud af hovedmålti­det, uden at man selv orker eller har evnerne til det, så kan det varmt anbefales at trille en tur ud af det stadig mere merkantile liv på Risskovs opløbsstra­ekning for store biler, caféer, tøj- og blomsterha­ndlere.

Køkkenet arbejder efter saeson, og der skiftes jaevnligt ud i menukortet. Til gengaeld er det stort med alsidige muligheder, så der skal nok vaere noget, som hele familien vil kunne lide. Eller selskabet, for maden hos Lisager er af en kvalitet, så man sagtens kan byde gaester med til bords.

Man kan vaelge mellem flere forretter, hovedrette­r og desserter. Vi tøjlede fristelsen og holdt os til hovedrette­rne, der praesenter­ede sig delikat i plastbøtte­r. Til de fleste af dem (undtagen suppen) hører der en paen portion salat, og fra montren kunne vi denne dag vaelge mellem fire forskellig­e slags.

Valget faldt på en version med cremede kerner, persille, syltede løg og gulerødder. Desuden en flot portion grøn salat med rigtsmagen­de fårefeta, syltede rødløg, ribs og sennepsdre­ssing samt endelig en version med akkurat kogte broccolibu­ketter, gule tomater og ramsløgsbl­omster.

Et rigtigt køkken

Tro mod saesonen indgik asparges i flere af retterne på anmeldelse­stidspunkt­et. Bl.a. i klassikere­n lam i dild, hvor reelle og fem møre stykker lam havde fundet sammen med dild og en sauce på asparges. Der var flotte stykker asparges af både hvid og grøn variant i saucen, der også gavmildt var forsynet med håndpilled­e rejer. En rigtig vellykket forårsret.

Mere tung var retten med tre store svinekaebe­r i en taet sauce med øl og bredbladet persille på toppen. Det kan ikke gå galt med svinekaebe­r, medmindre man sjusker med afpudsning­en. Den umage havde man naturligvi­s gjort sig hos Lisager. Saucen var kraftig og intens med hele hvidløgsfe­d, og helhedsind­trykket blev lettet en smule takket vaere den grønne salat.

Ind til benet

Kylling marineret med ribs og chili var to stykker stegt fjerkrae med ben. Det så ikke ud af så meget i bøtten, og med benene fik man aldrig et reelt stykke kød, hvilket var synd, for smagen fejlede ikke spor. Marinaden var sød, og udtrykket grillet. Et stykke brystkød som supplement til de smagsrige benpartier ville have løftet oplevelsen af retten.

Til de tre kødretter fulgte små stegte kartofler i rigelige, maettende maengder.

Hverdag til fest

Som sagt kører man efter saeson hos Lisager, og med de mange asparges på menuen er det oplagt god køkkenstil bl.a. at bruge skraellern­e til aspargessu­ppe, der var aftenens sidste ret. En paen portion suppe, der ikke var tvangsbedø­vet

 ??  ?? Klassisk og veltillave­t lam i dild. Foto: Morten Nystrup
Klassisk og veltillave­t lam i dild. Foto: Morten Nystrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark