Jyllands-Posten

Hård kritik af statsminis­terens skolebesøg

Mette Frederikse­ns besøg på Stolpedals­skolen i forbindels­e med genåbninge­n af de store klasser har affødt mange reaktioner – ikke mindst på de sociale medier.

- BERIT ERTMANN METTE MARIE BREUNING berit.ertmann@jp.dk mette.m.b.breuning@jp.dk

Statsminis­ter Mette Frederikse­ns besøg på Stolpedals­skolen i Aalborg har ikke just fået positive tilbagemel­dinger fra dem, der har delt og kommentere­t besøget, som blev vist i et indslag på DR’s ”21 Søndag”, på de sociale medier.

»Jeg er da glad for, at der ikke stod “socialdemo­kratiserin­g” på skoleskema­et, da jeg gik i 1. klasse,« skrev Magnus Kraft, som søndag aften delte videoen på Twitter.

»DR Nordkorea«

Derefter greb kritikken om sig. Indslaget er bl.a. blevet delt af Venstres officielle Twitter-profil, Martin Ågerup fra Cepos og Liberal Alliances

politiske leder, Alex Vanopslagh, og det oprindelig­e opslag har fået utallige kommentare­r.

Naser Khader (K) har delt et foto fra klippet på Twitter med teksten »DR Nordkorea – synd for børnene!«, og flere andre brugere mener også, at børnenes ”optraeden” minder om noget, der kunne vaere foregået i Nordkorea. Andre undrer sig over, hvem der har instrueret dem.

»Man må selv mene politisk, hvad man vil – men det er sørme et ekstremt stort fejlskøn for en skole at bede børn lege med på den slags i undervisni­ngen. Jeg var flippet skråt, hvis mine børn var del af det skuespil her,« skriver rådgiveren og debattøren Jeppe Søe i et tweet.

»Jeg ved ikke, hvem der har indoktrine­ret børnene på Stolpedals­skolen, men det her er slemt,« skriver H.P. Beck, der er lokalpolit­iker for Liberal Alliance og tidligere byrådsmedl­em i Aalborg, på Facebook.

»Det var ikke intentione­n«

Ifølge skolerådma­nden i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen (V), har det ikke vaeret intentione­n at »politisere« statsminis­terens besøg på Stolpedals­skolen.

»Når man tager klippet ud af en kontekst og ser det med en politisk vinkel, så kan jeg godt se, at man taenker, det er svaert at forklare. Det har simpelthen ikke vaeret intentione­n,« siger hun og aergrer sig over reaktioner­ne på besøget, men mener ikke, at skolen skulle have ageret anderledes.

»Alternativ­et ville vaere, at man skulle lave en drejebog for, hvad man må sige, når man får besøg på skolerne, og det ville vaere endnu mere bekymrende,« siger Tina French Nielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark