Jyllands-Posten

MUSTAFA AL-KADHIMI

-

Født i 1967 i Bagdad. Flyttede til Iran som 18-årig og slog sig efterfølge­nde ned i Tyskland og Storbritan­nien.

Har en bachelor i jura, men er bedre kendt for sit arbejde som journalist og chefredakt­ør for bl.a. den irakiske udgave af Newsweek.

Var modstander af Iraks tidligere diktator Saddam Hussein.

Vendte tilbage til Irak i 2003 efter den amerikansk­e invasion og grundlagde Iraqi Media Network. Sideløbend­e var han leder af Den Irakiske Mindefond, en organisati­on, som blev grundlagt for at dokumenter­e forbrydels­erne under Saddam Husseins regime.

Som leder af fonden har han fået indgående indblik i, hvem der var ledende medlemmer af Saddams 24 år lange regime. I 2016 blev han leder af Iraks Nationale Efterretni­ngstjenest­e. Som efterretni­ngschef har han skabt sig et netvaerk i snesevis af lande og institutio­ner, som deltog i den amerikansk­ledede koalition imod Islamisk Stat.

 ??  ?? Premiermin­ister Mustafa al-Kadhimi proklamere­de en ny offensiv imod Islamsk Stat under sit besøg hos de såkaldt "folkelige mobiliseri­ngsstyrker" den 16. maj. Under besøget iførte al-Kadhimi sig mobiliseri­ngsstyrker­nes uniformsja­kke som en demonstrat­ion af, at de nu hører under hans regimente.
Foto: via Reuters
Premiermin­ister Mustafa al-Kadhimi proklamere­de en ny offensiv imod Islamsk Stat under sit besøg hos de såkaldt "folkelige mobiliseri­ngsstyrker" den 16. maj. Under besøget iførte al-Kadhimi sig mobiliseri­ngsstyrker­nes uniformsja­kke som en demonstrat­ion af, at de nu hører under hans regimente. Foto: via Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark