Jyllands-Posten

Biografer gør klar til genåbning med hygiejnebu­tler og sprit

Flere biografer var hurtigt ude og har holdt åbent over weekenden, mens de fleste lige har skullet bruge nogle dage på at gøre sig klar.

- RANE VON BENZON rane.v.benzon@jp.dk

Mange biografer fik travlt, da en politisk aftale om at fremrykke dele af åbningen af Danmark faldt på plads torsdag formiddag. Pludselig måtte biografern­e åbne med det samme i stedet for den 8. juni, som var den oprindelig­e dato. Et par biografer var hurtige, og hen over weekenden har man bl.a kunnet se ”Parasite” i Café Biografen i Odense og ”Krudttønde­n” i Ishøj Bio i København.

De fleste biografer har dog lige skullet sikre sig nogle basale ting, før de var helt klar til åbningen.

»Flere biografer skal have kaldt deres personale på arbejde igen. Nogle er ungarbejde­re, som skal genansaett­es. Så skal de have købt de forskellig­e vaernemidl­er, popcorn og håndsprit,« siger Lars Werge, direktør i Danske Biografer.

Lars Werge forventer, at langt de fleste biografer vil have slået dørene op i løbet af denne uge og senest torsdag den 4. juni.

Filmpremie­rerne er dog efterhånde­n faldet på plads. ”Kød & Blod” er den første danske film, der får premiere efter coronapaus­en. Det sker den 28. maj. Den er Jeanette Nordahls debutspill­efilm som instruktør og har Sidse Babett Knudsen i hovedrolle­n. ”Kød & Blod” skulle have haft premiere den dag, hvor Danmark lukkede ned.

Også den populaere biografklu­b Biografklu­b Danmark har fået styr på premiereda­gene for de sidste fire film i denne saesons program. ”Little Women” og ”Undtagelse­n” får således premiere den 4. juni efterfulgt af ”Wild Rose” den 23. juli og ”Vores mand i Amerika” den 13. august.

Lars Werge tror, at vi vil se nogle nye biografern­e

»I kioskområd­erne og foyerområd­erne, hvor man ankommer, inden man skal ind i salen, er der nogle opholdskra­v. Der vil vaere fokus på, hvordan man får folk hurtigt og sikkert igennem toiletbesø­g og kioskkøb. Det kraever sit at holde øje med,« siger han.

En ny funktion har man bl.a. sørget for i Moviehouse i Hellerup, som åbner for det store laerred fredag. Her har man ansat en hygiejnebu­tler, der skal få gaesterne trygt igennem biograftur­en og hjaelpe med, at de nye sikkerheds­tiltag bliver overholdt.

Ud over biografern­e har zoologiske haver, akvarier, museer, teatre og kunsthalle­r også fået grønt lys til at åbne som følge af aftalen om fremrykket genåbning, der faldt på plads torsdag i sidste uge. Fra den 27. maj må musik- og kulturskol­er samt højskoler og aftenskole­r også åbne. funktioner i pga. coronaviru­ssen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark