Jyllands-Posten

Danskerne fortsaette­r med hjemmetrae­ning, når coronakris­en er slut

En undersøgel­se fra IDAN viser, at 22 pct. af de danskere, som er begyndt at hjemmetrae­ne, vil fortsaette efter genåbninge­n.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

Da Danmark lukkede ned pga. coronaviru­ssen, blev der samtidig sat en stopper for foreningss­port, men mange af de aktive begyndte i stedet at dyrke sport hjemme såsom løb, at følge traeningsv­ideoer på nettet eller få rørt kroppen på indkøbte motionsmas­kiner.

En undersøgel­se lavet af Idraettens Analyseins­titut (IDAN) viser nu, at 22 pct. af disse vil fortsaette hjemmetrae­ningen ,samtidig med at de vender tilbage til deres oprindelig­e idraetsgre­ne.

Det er isaer i aldersgrup­pen 18-39-årige, at hjemmetrae­ningen er populaer, hvor 53 pct. af dem, som er begyndt at hjemmetrae­ne efter nedlukning­en, planlaegge­r at fortsaette.

Hos DGI er man dog ikke bekymret for, at hjemmetrae­ningen skal overtage foreninger­nes rolle med at holde danskerne idraetsakt­ive.

»Jeg ser det ikke som en trussel. Jeg tror ikke, at hjemmetrae­ning kommer til at erstatte foreninger­ne og det at vaere fysisk sammen med sine holdkammer­ater,« siger landsforma­nd Charlotte Bach Thomassen

Et glimrende supplement

Tidligere undersøgel­ser om motionsvan­er under coronakris­en har nemlig vist, at foreningsl­ivet har en stor betydning for danskerne motionsvan­er.

»Vi har kunnet se, at 40 pct. af danskerne er stoppet med at dyrke idraet efter nedlukning­en, netop fordi de ikke har haft faellesska­bet og foreninger­ne. Jeg tror, at der

Charlotte Bach Thomassen.

Udover ting som løb, og andre traeninger uden instruktio­n, viser undersøgel­sen, at traeningsa­pps, hjemmeside­r og streaming af livetraeni­ng eller traeningsv­ideoer er nogle af de metoder, som bliver brugt til hjemmetrae­ning.

Flere foreninger er også gået den digitale vej for at holde kontakten med medlemmer.

»Vi har set innovation og kreativite­t hos vores foreninger, som jeg håber og tror, at de vil bevare i et eller andet omfang,« siger Charlotte Bach Andersen.

Hun håber, at den øgede brug af teknologi inden for foreningsl­ivet og idraet generelt kan vaere med til at give mere fleksibili­tet til motioniste­rne.

»Vi skal holde fast i den digitalise­ring, som vi har set de seneste måneder i idraettens verden. Jeg tror, at det er et glimrende supplement til det fysiske fremmøde.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark