Jyllands-Posten

Så er det atter muligt at tage på forretning­srejse

-

De danske graenser er stadig lukkede, og Udenrigsmi­nisteriet fraråder fortsat alle såkaldt ikke-nødvendige rejser til udlandet, men fra og med mandag kunne danske virksomhed­er igen sende medarbejde­re på forretning­srejser og modtage gaester fra udlandet.

For danske medarbejde­re, der skal ud i verden, har Udenrigsmi­nisteriet sammen med erhvervsor­ganisation­erne og fagbevaege­lsen udarbejdet en raekke retningsli­njer.

Udenrigsmi­nister Jeppe Kofoed understreg­er, at så mange forretning­srejser som muligt fortsat skal udskydes eller holdes virtuelt, men nødvendige forretning­srejser og besøg er nu igen tilladt.

»Over 800.000 danske job er knyttet til vores eksport. Mange af de job kan forsvinde, hvis ikke der åbnes for erhvervsre­jser. Det er dog afgørende for regeringen, at en genåbning for erhvervsre­jsende sker sundhedsma­essigt forsvarlig­t. Vi må ikke risikere at saette vores hidtidige, virkningsf­ulde indsats over styr,« siger han i en pressemedd­elelse.

Nødvendige er:

En erhvervsre­jse eller et N møde, der relaterer sig til en kontrakt eller lignende.

Studierejs­er, deltagelse på N seminarer mv. på baggrund af en konkret vurdering af nødvendigh­eden af mødet og muligheden for at afvikle det uden fysisk tilstedeva­erelse. erhvervsre­jser

 ??  ?? Så er der igen afgang for erhvervsre­jser, hvis der er tale om nødvendige rejser, der ikke kan udskydes. Foto: AP
Så er der igen afgang for erhvervsre­jser, hvis der er tale om nødvendige rejser, der ikke kan udskydes. Foto: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark