Jyllands-Posten

Danish Crown får nyt hovedkonto­r

Efter tre års forsinkels­e realiserer Danish Crown planer om at bygge nyt hovedkonto­r. Først skal en gammel fabrik ryddes af vejen.

- LARS ATTRUP lars.attrup@finans.dk

Slagteriko­ncernen Danish Crown gennemføre­r nu – med tre års forsinkels­e – planerne om at bygge nyt hovedkonto­r.

Planerne blev oprindelig lanceret i 2017, men udskudt et år senere, da selskabets ejere – de danske svineprodu­center – var på vej ned i en dyb krise på grund af lave svineprise­r og århundrede­ts tørke.

I løbet af 2019 er indtjening­en og konkurrenc­eevnen i den store slagteriko­ncern imidlertid blevet forbedret dramatisk som følge af bl.a. boom i eksporten af svinekød til Kina. Danish Crown har nu den bedste indtjening blandt Europas store slagterise­lskaber, hvilket gør de muligt at genoplive byggeplane­rne.

Oprindelig var det målet, at et nyt hovedkonto­r på 23.000 kvm skulle stå klar i udkanten af Randers allerede i begyndelse­n af 2020. Den deadline er forlaengst passeret, og nu er målet indflytnin­g i slutningen af 2022.

Plads til 700 ansatte

Hovedkonto­ret skal opføres på Tulipvej i den sydlige udkant af Randers. Her har det store dattersels­kab Tulip Food Company (nu Danish Crowns Foods) gennem mange år haft hovedkonto­r, mens Danish Crowns koncernfun­ktioner har vaeret samlet på Marsvej lidt laengere inde mod centrum af Randers.

Der vil blive plads til 700 medarbejde­re i det nye hovedkonto­r, men byggeriet kan først gå i gang, når en nedlagt pølsefabri­k på Tulipvej er revet ned.

Et centralt element i Danish Crowns strategipl­an er at få koncernens forretning­senheder til at arbejde taettere sammen, og det nye hovedkonto­r er en afgørende brik i bestraebel­serne på det. Byggeriet sendes nu i udbud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark