Jyllands-Posten

Lader en raekke selskaber gå konkurs

-

ste kreditor med et krav på 75 mio. dollars, svarende til omkring 500 mio. kr.

»Set i et historisk perspektiv havde det vaeret ideelt at undgå at begaere de nu lukkede virksomhed­er konkurs. Men shippingma­rkedet er underlagt så store forandring­er, at vi skal tilpasse os udviklinge­n og endeligt afslutte tilførslen af midler fra hovedkonce­rnen. Det er afgørende for mig og familien, at Thornico A/S selv er hovedkredi­tor, og at der hverken er medarbejde­re eller mindre kreditorer i klemme,« siger Thor Stadil i pressemedd­elelsen.

De 500 mio. kr., som Thornico har krav på, kommer fra, at Thornico gennem årene har støttet Thor Shippings aktivitete­r. Thornico har derfor gennem de seneste år afskrevet beløbet over driften.

150 selskaber

Konkursern­e kommer, efter at et andet selskab i konglomera­tets shippingak­tiviteter, TS Chartering, sidste år gik konkurs med en gaeld på 160 mio. kr., mens en stribe andre var sendt til tvangsoplø­sning.

I månederne op til TS Chartering­s konkurs, og efter at der ikke laengere var nogen registrere­t ledelse i TS Chartering, blev der dog overført 2,1 mio. kr. gennem syv betalinger fra TS Chartering til et forbundet selskab i Thornico.

Men disse overførsle­r fandt kurator for TS Chartering­s konkursbo omstødelig­e og kraevede derfor de 2,1 mio. kr. tilbagebet­alt til boet.

Dette valgte Christian Stadil at efterleve og betale pengene tilbage.

Thornico-konglomera­tet består af over 150 selskaber inden for en raekke brancher, heriblandt shipping, fødevarer, emballage og mode.

Ved udgangen af 2018 havde Thornico en egenkapita­l på over 2 mia. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark